Det fina med livet är att man får ändra sig igen och igen

Vet ni vad jag tycker är så himla befriande och härligt? Jo det här med att jag får lov att ändra mig imorgon och bli en helt annan person om jag vill. Det finns nästan ingen bättre tanke att tänka än just den. Jag tycker att det ger en sån otrolig frihetskänsla att veta att jag behöver inte vara, tycka eller känna som igår. Jag kanske älskade grönt igår och hatar det idag. Jag kanske var en jätteslarvig person igår men blir ordningsam imorgon. Är det inte sjukt härligt att vi får lov att, och faktiskt kan, ändra oss så mycket vi bara vill?
Ja jag vet att det är lätt att tänka “Vad ska andra tycka om jag plötsligt ändrar mig till det här eller det här?” men strunt i det. Ofta ligger de föreställningarna och fördomarna hos en själv, och det är bara att strunta i dem, eller hur?! Om det finns personer i din närhet som har svårt med dina förändringar så ligger det hos dem, inte hos dig, ok? 
Jag läste i en bok, skriven av Kay Pollak, för en massa år sen att vi har 50 billioner celler i kroppen och att flera miljoner celler förändras just precis nu! Enligt Kay så vet vi att 98 procent av atomerna i kroppens celler byts ut under ett år, att vårt skelett restaureras helt och hållet var tredje månad, vår hud är ny och utbytt var femte dag och att hela kroppen är “ny” på två år. Varje atom, varje molekyl och varje cell är alltså utbytt och ny. HUR COOLT?!
Det är den här boken jag pratar om – Att välja glädje. Nu var det väldigt länge sen jag läste den men jag minns inledningen, om att vi förnyas, så himla starkt. 
För det innebär ju att det går hur fint som helst att förändra sig, eller hur? Vill du bli entreprenör imorgon så bli det! Vill du bli en förhållandeperson så bli det! Vill du bli självständig så bli det! Vill du bli en person som tränar så bli det! Är det inte helt jäkla underbart att vi kan förändra oss precis som vi vill?! Jag älskar den tanken ☀️

15 thoughts on “Det fina med livet är att man får ändra sig igen och igen

  1. Så bra budskap, ska se ifall jag hittar boken någonstans. Känns som en perfekt inspirationsbok under semestern 😀

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *