Morgonmöte VARJE dag och snart val! Gå och rösta med dig!

God morgon! Ni vet väl vid det här laget att jag nu ända fram till valet jobbar heltid med vår kund som alltså är ett politiskt parti? I alla fall, det innebär att vi har morgonmöte varje morgon klockan halv nio. För mig som är van att vara på kontoret klockan 8 så känns det alldeles perfekt. Jag känner inte att jag är låst och har en exakt tid att passa för jag är ju ändå igång och iväg så tidigt. Men det jag funderar på är det här med att ha morgonmöte varje dag. Sån himla bra grej när man är i en väldigt hektisk och föränderlig period. Och det får man ju minst sagt säga att vi är nu när det är val om några veckor.
Numera har jag alltid Johanna vid min sida, vilket är urhärligt! Inte bara för att hon är en grym kollega utan också för att Mama Said och mitt jobb med att sälja inte behöver stå stilla bara för att jag är upptagen. Fint!
Men till nåt annat nu… Har ni bestämt er för vem ni ska rösta på? Jag har inte riktigt bestämt mig (Visste ni att en tredjedel bestämmer sig nu de sista veckorna??!) än men vet i alla fall att Sverigedemokraternas politik skrämmer livet ur mig. Inte bara att de har en migrationspolitik som är skrämmande (Det är inte så bara egentligen men den frågan tycker jag känns uppenbar hos alla som har minsta lilla empati i kroppen), det är också det här med deras syn på kvinnor och kvinnors rätt. Och att de totalt ignorerar miljön och klimatet. Det känns som en upprepning av Trump och som att om vi skulle vara styrda av Sverigedemokraterna så skulle vi leva i en Handmaid's tale-värld.  Ruggigt! Läskigt! 
Det finns ingenting annat som skrämmer mig direkt. De andra partierna, vilket man än väljer att rösta på, känns inte onda – även om det finns mycket som jag inte håller med om. 
Men… en sak som jag i alla fall vill säga med det här inlägget är att det är din f-bannade skyldighet (Ooops, sorry?) att gå och rösta den 9 september! Låt för guds skull inte din röst gå åt spillo utan gör ett aktivt val. Och jag veet att politik kan kännas urtrist och torrt, men se det inte som politik utan istället att du får chans att påverka hur du vill leva ditt liv. Mitt tips, om du känner att du har noll koll, är att gå in på alla partiers hemsidor och läsa på. Alla har en kort sammanfattning över vad deras politik innebär och du kan snabbt bilda dig en uppfattning. Och ja, de skriver på ett begripligt språk så att vi alla kan fatta det mesta av det ?
 
 

15 thoughts on “Morgonmöte VARJE dag och snart val! Gå och rösta med dig!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *