Sista gången vi hanterade ekonomin manuellt

Nu när jag har Johanna bredvid mig, som delvis gör mina vanliga uppgifter, så ser jag hur lång tid saker faktiskt tar. Hon jobbar ju ändå heltid och har inga stunder på dagen där hon sitter och rullar tummarna. Nu de senaste dagarna har hon sammanställt ekonomin för juli och augusti och det är ett jäkla letande bland alla onlinetjänster där man ska hitta kvitton, kopiera en massa papper, skriva vad kvittona avser, häfta fast dem på papper, skriva ut och så vidare och så vidare.

Det är måååånga timmars jobb. Jag tänkte att juli och augusti skulle gå supersnabbt eftersom det bara var två månader (istället för tre) men det är ju fortfarande de där onlinetjänsterna som ska loggas in på en och en… Puh! Det finns inget riktigt enkelt sätt att göra det där på märker jag… En tjänst drar pengar den 6:e i månaden, en annan den 15:e och en tredje den 22:a… ja men ni fattar… Och så måste man alltså logga in på alla en och en – för de flesta mailar inte ut kvitton utan man måste gå in på deras sajter och hitta dem.
Så det innebär att vi måste logga in på mitt, Amandas, Annis, Sannas… och ja helt enkelt ALLAS Dropboxkonton. Och Dropbox är bara ett exempel. Vi faktureras av Facebook, Adobe, Google, Agorapulse med mååånga flera. Nä, vi måste helt enkelt hitta ett bättre sätt… 
Från och med 1 september så kommer det här som sagt att förändras, för då börjar vi nämligen jobba med Wint istället. Då är tanken att det ska bli mindre jobb för mig samtidigt som jag kommer tvingas ha bättre daglig koll eftersom kvittona ska skickas in, digitalt, efter hand. Jag kommer alltså att fota alla kvitton direkt när jag har handlat nåt. Så nu ska Johanna göra en kalender så att vi får en översikt över vilka dagar olika saker dras. Det kan bli spännande… Haha… men så fort det är på plats så kommer det kännas så skönt. Sen, vad jag förstår, så behöver jag inte göra mycket mer. Bokslut och hela grejen är inkluderat i den månatliga avgiften. Ja men det här blir bra! Tror jag. Jag är kräsen, eftersom jag inte gillar ekonomi, så jag lovar att komma med min 100 % ärliga och väldigt kritiska bedömning sen. 
Igår var i alla fall sista gången som vi stod så här och slet oss i håret över allt som skulle fixas… Härlig känsla ändå 🙂
Det krävs nästan en ceremoni. Ett firande ??

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *