Hej i julmyset!

Hur har ni det? Känner ni er lika mätta som jag? Nu är jag trött på tung mat! Vi hade ju en hel vecka, innan jul, då vi mest åt skitmat, och så julmat på det sen. Hjälp! Jag känner mig konstant mätt och uppskattar inte längre skräpmat så som jag kan göra ibland när jag inte har ätit det på länge. Nu är jag sugen på lätta och mer kvalitativa rätter. Förstår ni hur jag tänker? Ja men så här känner jag varje år, och jag gissar att jag inte är ensam.
Julafton var bra. Vi var i Helsingborg och firade med min bror med familj. Jultomten kom, maten var god och alla var nöjda. Mio fick ont i huvudet i slutet av kvällen, men jag är ändå så himla glad över att hela dagen gick bra och var nästintill smärtfri. ♡
Och juuust det… På självaste lille julafton snöade det här. Väldigt ovanligt i Skåne, och vi var helt överlyckliga över att det kom just precis dagen innan jul. Så mysigt! Så vi gick ut hela familjen och gjorde en snögubbe.
Bruno, som ÄLSKAR snö, var också med.
Jag saknar snö och riktig vinter så himla mycket. Skulle faktiskt kunna tänka mig att bo i Åre ett år, men tror inte att barnen är så pepp på det. De gillar inte tanken på att byta skola och sånt där ni vet…
Men hur som helst… Igår var det världens längsta dag… Jag tycker alltid att juldagen är så otroligt lång, men jag gillar det. Ni vet ju att jag har en lång to do-lista… men vet ni vad… Jag har bara lyckats med en av sakerna, eftersom det tar så otroligt mycket tid. Nämligen min föreläsning.
Jag har redan jobbat med den i 20 timmar under de här dagarna. Sex timmar i lördags, sex timmar i söndags och åtta timmar igår. Ingenting på julafton så klart. Och jag är långt ifrån klar. Det jag har gjort är att först och främst öva på hela föreläsningen flera gånger, och varje gång tar ju 50 minuter eftersom det är så lång den är, och så har jag gjort min KeyNote också. Det vill säga hittat bilder, försökt få till timingen etc. NU är allt klart, förutom att jag kommer göra småjusteringar efter hand som jag går igenom den högt, och att jag kommer behöva öva, öva, öva. Det är svinsvårt att komma ihåg 45 minuter i huvudet. Jag vill liksom inte ha några stödanteckningar i handen. Har ni några bra tips på hur man memorerar allt? Hit me please! Jag tänker att jag borde köra den en gång om dagen VARJE dag… Då borde jag väl kunna den till slut va? Vad tror ni? Räcker det?
Jag måste säga att det är med att köra en föreläsning på det här sättet… man går igenom många faser. Många ups and downs. Ena stunden så tycker man att HERREGUD vad BRA det här är! Jag kommer göra succé! Och nästa stund så bara HERREGUD, det här är ju bara självklarheter… Det finns INGET intressant i det här… och vem är ens jag som ska stå och mässa om det här. Ja men ups and downs som sagt. 
Men nu hörni så ska jag börja beta av min to do-lista innan dagen kickar igång här (barnen vaknar).
Puss och hoppas ni fortsätter att julmysa… 

48 thoughts on “Hej i julmyset!

  1. Googla memory curve (på bilder) så ser man vikten av repetition och hur mycket/lite man minns!
    Använder alltid den åt mina studerande i psykologi då vi diskuterar minnet och studieteknik.
    Gå igenom föreläsningen högt med presentationen snurrande varje gång! Då kopplar hjärnan enklare ihop bild+det du säger.
    Jag som lärare har aldrig stödanteckningar i handen, kan ha någon anteckning i presentationen (som bara jag ser) men annars utgår jag från det som står på powerpointsliden och vet exakt vad jag ska ta upp på den sidan. Så det går bra att lära sig 50min, jag har 70min lektioner (pratar förstås inte 70min) ?

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *