Imorgon hoppas jag på skidåkning

God morgon! Idag och imorgon ska jag vara ledig med barnen, eftersom det är sportlov. Mio vill inte åka iväg nånstans, så de planerna fick vi lägga på hyllan. Han har varit sjuk hela veckan, så han känner inte för att åka iväg och sen komma hem och så är det söndag liksom. Ha ha… det är typiskt mina barn. De är så rädda för att “slösa” bort tiden. De vill liksom hinna vara hemma och ta det lugnt innan det blir ny vecka. 
Om alla mår bra imorgon så tror jag att Mio ska vara med en kompis på dagen, och i såna fall åker jag och Alvin till Vallåsen och åker skidor. Jag vill jättegärna göra det, det hade varit så mysigt att ha en heldag i skidbacken med honom. Så håll tummarna för att alla är friska. 
Jag minns väldigt väl året då jag lärde honom att ploga. Han gick i skidskola flera lektioner men fick inte riktigt till plogningen.
Så till slut tog jag saken i egna händer – jag vägrade att åka ifrån Vemdalen utan att han skulla ha lärt sig att ploga – och sprang upp och ner i backen MED pjäxor och kämpade som en galning. Och till slut så knäckte han koden. Det var helt fantastiskt. En helt ny värld öppnade sig, för plötsligt kunde vi alla tre sätta oss i en lift och åka upp tillsammans. Åka skidor tillsammans liksom. Inte bara lämna honom i skidskolan och sen få en stulen timme till att åka. Halleluja! 
Nu var det ett tag sen vi åkte, så jag vill verkligen komma iväg imorgon så att han får fräscha upp sina kunskaper. 
PS. Nä Mio kan ju inte åka eftersom korsbandet gick sönder… 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *