Om tråkiga sysslor

God morgon kära ni! ☀️ Den här veckan har gått så otroligt snabbt, och det känns som en vecka då jag äntligen har landat ordentligt och kunnat jobba i vanlig takt. Liksom inte rusat på som en tok — som resten av våren. ?Detta innebär att jag även håller på att komma ikapp med allt admin och med all ekonomi. Vi använder, sen 1 september förra året, Wint som redovisningsbyrå, och jag måste säga att jag over all är väldigt nöjd.

Vi får se nu när det är bokslut (Vi kör 1 juli till 30 juni) om allt är så enkelt som jag har förväntat mig. För grejen med Wint, som är typ “automatiskt” (det blir ju aldrig automatiskt när det handlar om ekonomi — det måste ju finnas människor bakom) är att man jobbar kontinuerligt med ekonomin. Skickar in kvitton så fort man har handlat nåt, och så gör de avstämningar hela tiden. Så man kommer liksom inte undan. Och efter att förra året ha kommunicerat för dåligt med min redovisningskonsult så har jag också lärt mig att fråga, fråga, fråga så att det inte blir några missförstånd (som blir dyra för mig i slutändan).

wint redovisningsbyrå

Huur som helst — jag har alltså börjat komma ikapp, och tänker att efter dagen idag så är jag helt ikapp. Kan inte sitta tre hela dagar i rad med admin och ekonomi utan har varit lite snäll mot mig själv och delat upp det. Lite i taget, och så tar det snart slut. Jag beundrar folk som jobbar med admin och som är duktiga på det. Strukturerade personer som liksom gillar att bocka av saker och ha ordning och reda. För mig så dödar det kreativiteten. Jag är ganska ordningssam — eller så där mittemellan i alla fall — men tycker att det är så kreativt dödande att sitta med sånt där… pill. ?

Idag åker Alvin på klassresa så ikväll när jag kommer hem så är det bara jag och Mio. Märkligt! Tror att de kommer att få livets resa! ?? Pappa Jonas ska med, och även om Alvin hellre hade varit helt utan föräldrar så tror jag han är glad att det är pappa som åker med istället för mamma. Det är liksom coolare i hans värld. Ja jag vet, jag ska lära honom vad som är coolt och inte! ??

Men nu… till kontoret! Men en fråga till er först… Är ni adminpersoner eller inte? Och om inte, hur lägger ni upp sånt arbete för att ändå liksom göra det? Det handlar ju även om räkningarna hemma…

4 thoughts on “Om tråkiga sysslor

  1. Intressant program, det kanske man skulle kolla lite närmre på 🙂 Jag är en adminperson ut i fingerspetsarna. Älskar papper, bokföring och struktur 🙂

  2. Har också bokslut nu i slutet på juni, och är inte så duktig på att ha ordning på allt. Men körde ett race för någon helg sedan och är helt i fas vilket känns fantastiskt. Plöttsligt händer det! ?? Nu ska jag försöka göra detta lite mer löpande framöver.

    1. Ja visst är det skönt när det väl händer?! 🙂 När man har Wint så går det inte att dröja för länge, det är fördelen. Men samtidigt så känns det som att jag gör nåt med ekonomin varje dag ?

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *