Hemma!

Hemma igen! ☀️ Jösses vad jobbigt det är att vara uppe sent på kvällarna. ??‍♀️ Jag är inte särskilt bra på att hålla en lagom nivå när det gäller jobb och arbetstid, men när det kommer till sömn så är jag svinnoga. Det är nog en av de starkaste värderingarna som jag har med mig från träningsvärlden — att det är svinviktigt att sova av så många olika anledningar. Och eftersom jag har ett barn (Mio) med diabetes så är jag extra noga med att gå och lägga mig i tid på kvällarna. För nätterna kan när som helst, utan förvarning, bli väldigt stökiga. Och då är det bra att ligga på plus på sömnkontot. Eller i alla fall inte på minus, så att jag ändå klarar av dagen efter utan att vara seg i hjärnan, irriterad och dessutom prestera sämre på träningen. Ja men ni hör ju. Man blir ju typ sämre på allt! ☝?

Så jag är alltså bra på att se till att sova ordentligt. Så gott det går i alla fall! Men nu när vi har varit iväg så har det blivit mycket senare än vanligt på kvällarna, och jag vaknar ju ändå typ samma tid på morgnarna. Så det innebär alltså att jag ligger på minus nu. Som pricken över i så var Mio låg i blodsockret inatt, och hade dessutom slut på Druvsocker (och hade visst missat den lilla detaljen att säga till mig) som ju är hans livsviktiga medicin. Så det blev bökigt. Det löste sig så klart. En diabetikerförälder har alltid plan B, C, D och E i bakfickan. Extra kex, flytande socker osv… men det blir lite stökigare när man äter kex på natten eftersom det inte höjer blodsockret lika snabbt och man därmed behöver vara vaken mycket längre och kontrollera hans värden. Men… det löste sig så klart! Det gör det alltid! ??‍♀️

Hur som helst. Det gör inte så mycket att jag är trött. Det är ju lördag! ?‍♀️ Såå magiskt skönt att komma hem lördag morgon och ha två hela dagar framför sig innan man ska iväg och jobba igen. Det är tamejtusan livets life hack, som både jag och barnen älskar: Att alltid komma hem så att man har minst en ledig dag efter.

Jag ska helt ärligt säga att jag önskar att det hade varit en hel arbetsvecka kommande vecka dock… Det känns som att jag aldrig hinner klart liksom. Låt oss ha en hel vecka snart för tusan! ?

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *