Storytelling och en jäklans massa inspiration!

Vilken dag vi har haft idag! Soligt och varmt! ☀️ Jag gick upp rätt tidigt och satte mig och jobbade några timmar, och sen åkte jag till stranden. Såå jäkla härligt!

Barnen ville inte hänga med utan de hade annat för sig, så jag var där helt själv och passade på att lyssna på en podd som jag verkligen vill rekommendera: Framgångspodden, avsnitt 280, med David JP Philips.

Vilket jäkla dunderavsnitt! Han pratar bland annat om hur vi själva, på ett väldigt enkelt sätt, kan påverka när oxytocin, kortisol och dopamin bland annat, ska kicka igång i våra kroppar, och vad det i sin tur gör för oss. Han berättar till exempel att om vi är nervösa, kanske för att vi ska ut på en scen till exempel, så är det ju kortisolet (stresshormonet) som kickar igång. Och om vi vill ha ner så kan vi till exempel kolla på en video på barnen, eller på nån gullig valpvideo eller nåt. Målet är att kicka igång oxytocin, som gör att kortisolet minskar och vi därmed kan gå ut med ett helt annat lugn och med mycket större närvaro på scenen. Så sjukt intressant. Och så enkelt, eller hur? ??‍♀️

Sen pratar han också om storytelling och hur jäklans kraftfullt det är. Och om våra egna sanningar (ni vet den där dumma personen som sitter på våra axlar och trycker ner oss) och hur vi kan få bort dem genom att gå nya vägar. Här är ett av hans Ted Talks.

Ja men alltså jag lyssnar på många poddar varenda vecka och kan lätt säga att det här avsnittet ligger på min topplista. Ni måste lyssna! Jag har “tvingat” Mio att lyssna. Jag älskar delen när han (David) pratar om våra sanningar och hur vi kan styra dem och därmed lyckas med det vi vill. En annan vinkel på “The Secret” så att säga…

Ja men för tusan, in och lyssna nu. Här.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *