Den här typen av bilder kommenterar vi på Instagram!

Det bästa som finns på Instagram är när vi får kommentarer på våra inlägg, eller hur? 💁🏽‍♀️ Dels för att det är först då som vi faktiskt får riktig kontakt med våra följare och dels för att algoritmen älskar det och därmed ger oss större räckvidd. Win – win – win alltså! 🙌🏽

Men vad är det då som gör att vi människor väljer att kommentera en bild kan man ju undra? För ett tag sen så gjorde jag en undersökning där jag fick en himlans massa svar som jag nu har sammanställt. Och jag tänker att jag nu ska tala om för er vad jag, efter den här undersökningen där 237 personer har svarat, har kommit fram till. Vi börjar, i det här inlägget, med det här med kommentarer.

Frågan som jag ställde löd så här: “Vad är det som gör att du kommenterar en bild på Instagram? Svara gärna så utförligt som möjligt om varför du kommenterar just den bilden”.

Och ungefär så här ser de vanligaste svaren ut.

  • När någon har skrivit en text som berör.
  • När bilden sticker ut OCH det även finns med en text som berör på ett eller annat sätt. Är det bara en snygg bild så ger jag endast en like.
  • När det är någon som man känner som har lagt ut en bild (här spelar inte bildkvaliteten så stor roll) med en tillhörande text.
  • I alla fall aldrig om den som postar bilden inte har skrivit någon caption eller om det bara är en caption i form av en emoji.
  • När folk ställer frågor och genuint undrar över någonting.

Vi kan alltså konstatera att texten är av oerhört stort värde! Vi kommenterar när det riktigt innehåll i texten och när det berör på nåt sätt.

Så om du inte idag fokuserar på dina texter, ändra genast på det om du vill börja få kommentarer och därmed växa på Instagram. Tänk efter själv… vilka bilder kommenterar du? Det är lätt att ge en like, men visst krävs det nästan att du får en fråga för att du ska vara så generös att du kommenterar? Och dessutom gärna en fråga som inte är ställd enbart i syfte att få en kommentar, eller hur? Det vill säga en genuin undran eller ett genuint försök att starta en konversation. 😊

Det här stämmer rätt så väl överens med hur min känsla var, men jag tycker ändå att det är en aha-upplevelse att bilden inte spelar så stor roll enligt de som har svarat. Eller jo, det fanns förstås flera som svarade att det var viktigt att det var en snygg bild, men över hälften (!) svarade något som hade med inläggets caption att göra. ☝🏼 Kul ändå, eller hur?

PS. Sen är det självklart så att det i många fall krävs fina bilder för att vi ens ska stanna upp och se dem i vårt supersnabba scrollande…

Men hörni, vad tänker NI? Känner ni igen det här? Vilken typ av bilder kommenterar ni? 🤔

PS 2. Vill du grotta ner dig ännu mer i Instagram och hur du kan växa där? Signa upp dig här så lovar jag att snart bjuda in dig till mitt gratis-webinar: “10 saker du behöver ha koll på för att växa på Instagram!”

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *