Vilka hashtags ska man använda? #️⃣

Hashtags på Instagram — hur ska man jobba med dem för att växa? Och vilka hashtags ska man använda? Att jobba strategiskt med hashtags är definitivt en bra sak att göra om du vill växa på Instagram, så här ska du därför få tre tips! 💁🏽‍♀️

1. Använd hashtags som är relevanta!

Först och främst — använd bara hashtags som är relevanta för det inlägg du postar. Tänk efter själv… Om du vill hitta bilder på personer som gör yoga, så kanske du gör en sökning efter hashtagen “yoga”. Och om du då hamnar på ett inlägg som ser ut så här…

Hashtags på instagram

… ja men då blir du nog besviken eftersom varken text eller bild har med yoga att göra. Och det spelar alltså ingen roll vad jag brukar skriva om, det bryr du dig inte om när du kommer in till ett random konto och letar yoga-bilder, eller hur? 💁🏽‍♀️

2. Så här många hashtags kan du använda

I flödet på Instagram kan du använda 30 hashtags och på Instagram Stories kan du använda 10. Det finns ingenting som säger att du behöver använda så många dock. ☝🏽 Som jag sa i den tidigare punkten så ska du å ena sidan enbart använda hashtags som är relevanta, men å andra sidan… om du kommer på fler relevanta hashtags så finns det ju också större chans att du blir mer synlig. Så — använd så många relevanta du kan hitta, och om du behöver hjälp att komma på fler så kan du till exempel kika in på Hashtagsforlikes.co.

3. Använd både stora och små

“Ska man använda stora eller små hashtags?” Den frågan får jag nästan lika ofta som “Vilka hashtags ska man använda?”. Svaret är att det beror på! 💁🏽‍♀️ Eller snarare: Använd helst en blandning av både stora och små. Tänk så här… en hashtag som är väldigt vanlig — låt oss säga “fashion” — om du använder dig av den så kommer din bild snabbt försvinna bland tiotusentals andra. Konkurrensen är nämligen stenhård! Men å andra sidan… OM Instagram väljer att visa din bild lite extra länge, ja men då har du mycket att vinna. Om du väljer en mindre vanlig hashtag — till exempel “webbutbildning” — så kommer du synas väl bland de som väl söker efter den hashtagen (eftersom konkurrensen inte är så hård) men det kommer å andra sidan aldrig kunna ge lika mycket som “fashion”-hashtagen ger om Instagram väljer att lyfta upp bilden.

Summa summarum… Vilka hashtags kan man använda då? Ja men det finns inget snabbt svar på det. Det beror helt och hållet på vad du sysslar med, vad din nisch är och vad du vill uppnå. Men en sak är säker… Det gäller att du lägger lite tid och engagemang för att reda ut vilka hashtags som passar just ditt konto. Du behöver göra en strategi och sen följa upp och mäta vad dina hashtags ger, för att på ett bra sätt kunna nyttja dem för att växa på Instagram. 👏🏽

Vill du bli en riktig stjärna på hashtags? Då kan du ska gå min webbkurs “Instagram Hashtag Crash Course” 👇🏽

vilka hashtags ska man välja

2 thoughts on “Vilka hashtags ska man använda? #️⃣

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *