Poddinspelning och att jobba på semestern!

God morgon folket! ☀️ Jag fortsätter mitt semestrande här på ön och mår alldeles prima. Vädret är toppen och vi alla njuter av bad, sol, spring på klipporna, båttur, bad igen, god mat osv. Kan inte bli särskilt mer semestrigt hörni! ??‍♀️

Igår hade jag dock ett kort jobbinslag… Jag skulle nämligen podda med Linda. Vår kära entreprenörspodd har dock gått in i Vacay mode så det kändes som ett helt vanligt samtal där vi pratade om nåt så ytligt som hudvård & beauty. Jag är en sucker för krämer med härliga konsistenster och goda dofter men har aldrig varit varken en hudvårds- eller beautynörd. Jag funderar dock på att bli en hudvårdsnörd faktiskt. Jag tror ev. att jag hade älskat det! ? Förresten, vill du lyssna på podden? Här gör du det!

Fast nu under semestern så funderar jag på att gå all in i att göra sallader. Jag är dålig på att laga mat och äter aldrig kött, men ÄLSKAR sallader av alla dess slag. Så jag funderar på att gå loss och testa en massa olika sallader. ?????? Ja men jag gillar ju att ha projekt för mig och nu när jag inte jobbar så kan jag vara kreativ i köket istället. Fast om vädret fortsätter så här så blir det i och för sig mest strand och uteliv. Vi får se helt enkelt!

Hur som helst… det här med att jobba på semestern. Jag ser hur min kusin har det just nu, och jag känner igen mig så väl… Ni vet när man hela tiden har överhängande över sig att man måste jobba, men så är man ledig med familjen och vill vara närvarande. Så varenda ledig stund, när det blir tomt i rummet, tar man fram mobilen för att hinna svara på ett mail. Man tar med den in på toaletten och passar på att läsa ännu ett mail medan man med andra handen borstar tänderna. Och så går man upp på sekunden om man har sån tur att man vaknar före alla andra — det spelar ingen roll om klockan bara är fem — för att hinna stjäla arbetstid. Och när de andra har somnat, ja men då sätter man sig och passar på nån timme igen. Puh! Jag ser hur min kusin gör just det här och jag lider med henne. Jag har gjort det där SÅ MÅNGA GÅNGER, och jag gör det fortfarande titt som tätt, men bara inte under den här semestern. För det är så extremt tärande. Det tar så otroligt mycket energi, och det är omöjligt att landa i semesterlunken… Känner ni igen det? ?

Nu när mina barn är lite större så har jag lyxen att kunna sitta på morgnarna, innan de vaknar. Jag är väldigt morgonpigg av naturen så det är inga problem för mig, men annars så finns det bara ett sätt. Ja om man vill hålla i längden vill säga: SLUTA att stjäla tid lite här och där och istället sitta två timmar för sig själv, sammanhängande, varje morgon eller eftermiddag. Stänga in sig och jobba effektivt. Det FINNS inget annat sätt. Det blir liksom bättre för alla eftersom man själv kan släppa stressen och eftersom man då också blir mer närvarande med familjen.

Sånt här till exempel… MAGISKT !

Men så är det det här med att det egentligen aldrig är uttalat att man faktiskt jobbar… Det är det som ofta ställer till det. Många gånger erkänner man det faktiskt inte ens för sig själv. Men då är det dags att göra det. Jag KOMMER att behöva jobba. Det är liksom fakta. Så vilken tid ska jag göra det? Det är lika bra att vara ärlig mot sig själv, och mot familjen, och hellre rama in sin arbetstid. För man KOMMER ju ändå jobba. Är ni med mig? Känner ni igen det här? Hur gör ni?

PS. För det som händer annars är att man tar av sig själv. Man snor liksom små bitar av en själv (och ofta ens egen sömn), vilket är dumt om man vill hålla i längden.

2 thoughts on “Poddinspelning och att jobba på semestern!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *