Hur går det med semestrandet, ni som är egenföretagare? ?

Tidigare i veckan, när jag var på Knippla, med barnen gick det alldeles STRÅLANDE med min semester, men igår kväll, och under hela förmiddagen idag har jag jobbat. Jag hade ju planerat och jobbat undan allt som jag kunde, men det är omöjligt att stänga ner en verksamhet i en hel månad känner jag. ??‍♀️ Vi har ju kunder att ta hand om, mail att besvara, ekonomi att sköta och så vidare. Så det innebär alltid att jag måste jobba lite även under semestern.

Men eftersom jag är min egen chef och själv får bestämma utifrån hur jag har barnen, utifrån min dagsform och utifrån vädret till exempel så ser jag inga som helst problem i det. Eller jo det är klart att jag också hade velat vara helt, helt, helt ledig men det går inte. Men vet ni vad? Det är ok! Jag älskar det jag gör och har valt att vara företagare av många olika anledningar. Och jag älskar som sagt mitt val! ?

Och med det sagt så har jag slutat stressa över att “man måste kunna stänga av till 100 % i MINST tre veckor” för att hålla i längden. Det FUNKAR inte så som entreprenör. Dels för att jag är just entreprenör (Jag drivs liksom av att utveckla, och se saker, hända) och dels för att det är en omöjlighet att låta en verksamhet stå HELT, HELT stilla under flera veckor. I alla fall när företaget är relativt nytt och det är man själv som driver det. Och jag har som sagt bestämt mig för att det är alldeles ok att det är så. Jag har förlikat mig med att det inte går att stänga av allt till 110 % och mår prima i det. ☺️Och det fina är att jag nu har kommit till insikt med att det nästan kan vara mer stressande att jaga 100 % nerkoppling än att inse att man inte kan vara helt off. Och jag tycker att det funkar bra. För jag är också en jäkel på att ha semester ska ni veta! ??

Min morbror, som själv har drivit ett framgångsrikt företag i många år och sedan sålt det, sa exakt just det till mig nu när vi var på Knippla. “Det SKA inte gå att bara lämna ett företag i fyra veckor. Inte om allt är som det ska i alla fall.” Typ så…

Men hur går det för er andra som är egenföretagare? Stänger ni ner och av allting eller jobbar ni lite grann? Hur gör ni? Och hur mår ni? Kan ni koppla bort allt?

Mvh, Nyfiken ?

4 thoughts on “Hur går det med semestrandet, ni som är egenföretagare? ?

  1. Har ju mina företagarfötter i två olika branscher och gällande föreläsningar/utbildningar är det knäpptyst på sommaren och klienterna kan oftast bokas in före och efter. Så där är det enkelt att ta ledigt. När det gäller bloggen svider det lite de här fem veckorna som det får stå tom men det känns ändå värt det. Är enstaka arbetsuppgifter som måste göras men i övrigt stänger jag ner helt och märker bara fyra dagar in i ledigheten hur gott den gör mig. Återkommer med hur det gick i slutänden ??

    1. Ja det förstår jag. Att det gör gott! 🙂 Det ÄR ju så klart det bästa, men tyvärr helt omöjligt för mig. Men det är kanske skillnad också när man har löpande kunder, personal etc. Jag lovar att återkomma med hur det gick! ? Hoppas du får härliga veckor i nya huset!!

    1. Ok, förstår! Så du känner dig ändå ledig liksom, men jobbar ändå på med vissa saker 🙂

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *