Så här säljer jag in podd-samarbeten! ☝🏽🎧

Goood morgon! 🌥Vad sysslar ni med idag? Här, i Malmö där jag är, så är det ganska så mulet på förmiddagen och då passar jag på att jobba! Smart upplägg tycker jag. Jobba när det är mulet, strandhäng när det är sol! ☀️Så med andra ord — i eftermiddag blir det strandhäng, för då ska det nämligen bli fint väder! ☀️

Men just nu så pysslar jag med att sälja in sponsorskap till Sociala medier och Kommunikationspodden. 🎧 Jag borde ha gjort det tidigare, jag vet, MEN… det har varit en osannolikt hektisk vår så det blir först nu. Jag tänker att ni kanske vill veta hur jag gör när jag säljer in? Hur som helst så ska jag berätta det nu! Varsågoda! 💁🏽‍♀️

Först och främst så brukar jag spara skärmdumpar i telefonen under ett album som heter “Sälj”. Så fort jag ser något företag på nätet, där jag tänker att det här vore en perfekt match till podden, så sparar jag den skärmdumpen i Säljalbumet. Så det är de företagen jag sen startar med att kontakta.

Och då börjar jag med att hitta kontaktuppgifter till rätt person. Om det är ett litet företag så är det oftast VDn/ grundaren jag kontaktar men annars, om det är mellanstort eller stort företag, så kontaktar jag kommunikatören/ marknadschefen/ marknadskoordinatorn eller nån med liknande befattning. Och att hitta kontaktuppgifterna… ja antingen så är det urenkelt genom att det finns på hemsidan, eller så får man googla, googla, googla. Ja jag letar inte ihjäl mig så klart. Det är liksom waste att sitta i två timmar och leta efter kontaktuppgifter till ett företag. Hittar jag det inte på en liten stund så skickar jag antingen ett mail till info-mailen (rätt dåligt känner jag) eller så struntar jag helt enkelt i det företaget.

Men sen då, när jag har fått kontaktuppgifterna, ja men då författar jag ett mail. ALLTID personligt! ☝🏽Det är därför det känns dåligt att skicka till info-adressen. Jag inleder mailet med att direkt skriva något som gör att mottagaren 1) blir nyfiken och 2) snabbt förstår vad jag vill. Min livsstory, om jag nödvändigtvis vill ha med den, får komma sist. Jag är SVINnoga med att alltid se till att fånga intresset och alltså inte börja med en tråkig presentation om mig och Mama Said. Förstår ni hur jag menar? Jag måste få den som öppnar mailet att känna “Wow, vad är det här för intressant mail?” 💥

Jag brukar också, tidigt i mailet, skriva om varför jag har kontaktat just det här företaget. Det vill säga varför jag tycker att just de borde sponsra podden. Ja för jag kontaktar ENBART företag som jag tycker är relevanta. Det är viktigt att det är win-win-win i alla samarbeten tycker jag. Vi måste kunna skapa bra innehåll kring sponsorn så att våra lyssnare gillar det, sponsorn måste få ut något av det och vi får ju ut något av det om alla är nöjda och eftersom vi får betalt. 💁🏽‍♀️Win för kunden, för lyssnaren och för oss alltså. Win-win-win! 🙌🏽

Sen avslutar jag alltid mailet med en tydlig CTA (Call to action) så att det finns något att besvara eller göra. Just när jag säljer in podd-sponsorskap så brukar jag avsluta mailet med en fråga: “Låter det här intressant? Ska jag ringa dig och berätta mer? Jag skulle kunna höra av mig imorgon vid 10 om det passar?” Typ så… Fast nu under semestern är jag lite försiktig med att föreslå ett exakt klockslag så där. Känner att de då kanske inte orkar ta tag i det. Ja men jag vet ju själv hur jag är under semestern! ☺️

Ja men det är typ så jag gör! 💁🏽‍♀️ Nu ska jag fortsätta att leta upp passande företag! Tidigare har vi haft till exempel Swedbank, Edument, Cabonline, Malmö Yrkeshögskola och Unionen. Har ni förslag så hojta! 📣Vi når många företagare i vår podd, och så klart folk som är intresserade av Sociala medier och kommunikation.

Ha en hääärlig dag i solen (sen när den kommer)! ☀️

1 thought on “Så här säljer jag in podd-samarbeten! ☝🏽🎧

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *