Ta vara på dina egenheter och låt dem blomma ut! ☘️??

Oj vad vi njuter här! Jag vaknade först kl. 05,00 i morse — ja men jag är ju morgonmänniska — men så kände jag att det var lite väl tidigt så jag satte på en podd och somnade om. Till åtta! ?? Nu jäklar är jag i semestermode… Men jag smider också planer. Planerar och har mig. Och inser återigen att jag ÄR en person som gillar att ha många projekt på g och som fungerar som allra bäst och är som mest effektiv när jag får lov att ha det. Så det ska jag inte trycka ner eller försöka få bort. Det är bara sån jag är, och det är när jag får hålla på med flera projekt som jag lyckas som bäst. Det är det som, enligt mig, definierar en entreprenör — att man är en person som gillar att skapa saker. Som tycker om att vara kreativ och se till att få saker att börja rulla.

Jag älskar att jag är egenföretagare och därmed kan sätta igång olika projekt om jag vill. ??‍♀️ Om jag vill starta en podd så gör jag det (Och på tal om det så sitter jag även och planerar Sociala medier och Kommunikationspodden just nu, så om du har önskemål inför höstens avsnitt — lämna en kommentar här) och vill jag skapa webbutbildningar (som jag ju har gjort både en och två och tre gånger under våren ?) så gör jag det. MEN… jag är ganska restriktiv med min tid, och har liksom inte “råd” att ge min tid åt för många saker där jag inte — direkt eller indirekt — tjänar pengar. Inte för att jag på något sätt är girig, utan mer för att sånt som går under arbetstid och kallas arbete ska vara sånt som jag tjänar pengar på. För annars vill jag hellre umgås med barnen till exempel. Eller hitta på nåt kul med andra nära och kära. ?

Vi (Mama Said) kommer dock ingå ett samarbete med en organisation som jag brinner väldigt starkt för, som har med barn att göra, och det tjänar vi så klart ingenting på, men det gör mig INGENTING! Det ger ett annat värde — och mening på riktigt. ❤️ Vi har pratat med flera olika organisationer och jag tror att vi har landat i vilken vi ska jobba med nu. Berättar mer om det sen när allt är klart!

Ta vara på dina egenheter!

Men hörni, det jag egentligen vill säga med det här inlägget (som börjar bli långt nu. Puh! ?) är att du ska ta vara på de egenskaper du har och använda dem på bästa sätt. ?? Inte lyssna på om någon annan (eller andra) säger att “Det där är inget bra sätt att vara på, du borde vara mer så här istället…” Skit i vad andra tycker helt enkelt och se till att bli ännu mer av dina egenheter, och av de grejer som liksom utmärker dig. ❤️ ?? Jag har till exempel mycket energi, är spontan, petig med detaljer och kan konsten att TOKjobba om det behövs. Och så gillar jag att starta projekt, är svinbra på att kläcka idéer och vägrar att ge upp! De egenskaperna kan givetvis vara både positiva och negativa men jag ser till att ta mig an jobb och uppgifter som gör att de kommer till sin rätt och som gör att det är bra om jag låter de blomma ut ännu mer! Ja men som gör att de blir positiva och är hyvens egenskaper att ha. Bra eller hur? ??‍♀️ Så det är det jag vill uppmana dig till nu. Ta vara på den du är för tusan! Och för att kunna göra det så behöver du ställa dig frågan vad du är för en filur, vad du har för egenheter liksom. Och ja, även de som andra har gnällt över genom åren, som du vid första tanken tänker är negativa. Det kanske de inte alls är! Inte om du använder dem på rätt sätt. Så ställ dig frågan “Vad utmärker mig? Vad är typiskt jag?” och tänk sen efter inom vilka områden du kan använda dina egenskaper där de verkligen kommer till sin rätt. För det är ju just egenheterna som blir de där riktiga drivkrafterna, som kan flytta berg, och som gör att vi känner att vi är på rätt plats. Så gör dig själv tjänsten nu att skriva ner vad som utmärker dig! Börja där! ❤️ Jahapp, där fick ni alltså plötsligt livets tips. Gillar ni den här typen av inlägg? Berätta det i såna fall så att jag vet. ??‍♀️

Lycka till! ☘️

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *