Vanliga misstag på Instagram ☝?

Jag ska göra en Instagram Masterplan-coaching-session till en egenföretagare idag, och kom att tänka på — nu när jag sitter och ser över hans Instagramkonto — att jag ska dela med mig av några vanliga misstag som folk gör på Instagram. ??‍♀️ Och när jag säger misstag så utgår jag från att man har ett visst mål. Ett misstag för mig — som har som mål att få fler kunder till mina utbildningar och till Mama Said — kan vara helt rätt strategi för en annan, som kanske har som mål att jobba som influencer.

I det här fallet så är målet att få fler kunder till annan verksamhet, och alltså inte att enbart jobba som influencer. Du förstår skillnaden va? Hur som helst, nu ska jag i alla fall ge dig några vanliga misstag som jag brukar se när jag ska coacha personer/ företag som har som mål att få fler kunder:

  • För mycket dagbok och för många bilder på personen själv! Det ÄR bra att visa sig själv, och det ÄR bra att vara personlig — vi vill ju få en relation med dem vi följer på Instagram — men jag tror att om man vill få fler kunder till sin verksamhet, så är det bättre att bjuda på kunskap och inspiration kring det man kan. Och att då publicera bilder på något som är passande kring det området. Att liksom bjuda på kunskap och inspiration. För tänk på att om du ska få nya följare så är det sällan så att de känner sig välkomna om det mest är bilder på dig och prat om dig själv. Förstår du hur jag menar? ? Och ja, ibland ska du så klart även lägga in bilder på dig själv, bara inte varenda bild. ?
  • För rörigt flöde! När jag går in och tittar på ett nytt Instagramkonto så brukar jag direkt tänka: “Vad är mitt första intryck av det här kontot? Vad handlar det om?” Man vill direkt kunna se vad det handlar om ifall man ska börja följa. Vi måste ha någon slags röd tråd för att nya följare ska lockas. En röd tråd kan vara färgerna vi använder, det kan vara att vi bara postar selfies, eller bara postar mat eller träningsbilder… men en röd tråd i alla fall — så att man direkt ser vad man får. Tänk själv om du kommer in på ett Instagramkonto och ser bilder på träning, barn, växter, mat, familj osv… Du har ingen aning om varför du ska följa det här kontot om du inte känner personen, eller tycker att personen i sig verkar intressant på något sätt, eller hur? Så… Kill your darlings. Många småföretagare kommer från att man hade ett eget Instagramkonto där man postade allt möjligt, eftersom det från början mest var till för nära och kära, men om man helt plötsligt har som mål att få fler kunder till sin verksamhet, ja men då borde man tänka om.
  • Man missar det här med tvåvägskommunikationen! Det är viktigt att du pratar med dina följare och låter de vara inkluderade i ditt community. Ja för det är just ett community (ett gäng med vänner) som du ska tänka att du bygger. Nej, du behöver inte bli vän med alla dina potentiella kunder, men om du vill lyckas på Instagram så bör du vilja kommunicera med dina följare. Så skriv captions som bjuder in till samtal, gå in på andras konton och prata med folk där, svara alltid på alla DM's, när någon skriver till dig på Instagram Story — svara! Se till att eftersträva en tvåvägskommunikation snarare än att du postar och hoppas på att få x antal kommentarer.

Håller du med? Brukar du se andra misstag som folk gör? Eller gör du andra misstag själv kanske? Jag gör misstag varje dag och hela tiden! ??‍♀️

PS. Vill du har mer sånt här? Ja men signa upp dig på min maillista. Jag brukar skicka mail om sociala medier lite då och då.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *