Planering av era sociala medier ?

Nu har hösten verkligen dragit igång på riktigt och då är det dags att börja planera… Ja om du inte redan har gjort det vill säga. Jag har redan planerat de stora penseldragen, det gjorde jag ju tillsammans med min vän Kristina, förra veckan på Tylösand. ☺️

Och nu är jag pepp på att bli bättre på att även planera veckovis. Jag brukar vara pepp på det efter sommarledigheten eftersom jag inser att det både besparar mig en massa tid och att dessutom blir bättre. Så nu ska jag försöka att alltid ha måndagar som planeringsdag. Vi börjar dagen, på kontoret, med ett morgonmöte och resten av dagen vill jag ha till att planera innehållet till mina sociala kanaler. Jag är rätt säker på att det kommer bli mycket bättre både för mig och för er som hänger i mina sociala kanaler, tror du inte det? Vi får hoppas att jag lyckas hålla det bara. ? Jag är en person som gärna gör content “in the moment” och som inte har lust att sitta och nöta en massa under en och samma dag… MEN… jag tänker att jag i alla fall kan planera in rubrikerna, själva ämnena liksom, och att jag sen kan fylla det med content under veckan. PÅ ARBETSTID! Och det, kära du, är den stora skillnaden. Jag ska göra det på arbetstid, INTE samtidigt som jag står och lagar mat, tar fram fotbollskläder till Alvin, messar med nån förälder om hur vi gör med körning, pratar med Mio om läxor osv. Utan istället göra det på kontoret, dagtid. ☝️

Så med det sagt så tänker jag att jag även vill tipsa dig om att bli bättre på att planera era sociala medier. Det behöver inte vara så stort och komplicerat. Jag har några tips för hur du kan göra för att lyckas:

  1. Skaffa en contentplanering som är enkelt att hantera! Jag själv använder en som jag har gjort i excel i Google docs, och det fungerar utmärkt, och jag slipper att lägga tid på att administrera planering. För jag kan inte tänka mig nåt värre än just det. Planering får inte ta för lång extra tid utom själva funderandet.
  2. Bestäm en dag i veckan då du planerar! Sätt upp planeringstid i kalander. Nu beror det så klart på hur många kanaler du ska planera för och på hur mycket tid du har, men oavsett vilket — avsett tid för planering i kalendern. För även om du inte avsätter den tiden, i skrift, så kommer den försvinna åt planering lite här och där. Vi kommer liksom inte undan.
  3. Börja med en sak i taget! Hela framgångsfaktorn ligger i (ja om du är en person som jag, som har svårt för att planera för långt fram) att ta lite, lite i taget. Gör inte för stor grej av din planering. Börja inte planera ALLT om du alldeles nyss inte planerade något. Ta små, små babysteps. Det viktiga är att det blir av! Och om du planerar en sak så är det mer än vad du gjorde tidigare, eller hur?

Har du några bra tips på hur en person som inte gillar att planera för mycket ska lägga upp sin planering? ?

Vi är väldigt duktiga på att planera för våra kunder så det är klart att det funkar att göra även för mig och mina kanaler, eller hur?!

2 thoughts on “Planering av era sociala medier ?

  1. Bra inlägg….sitter och planerar här förfullt….inte alls bra när hjärnan helt plötsligt börjat mala igång på både det ena och det andra.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *