Varför bloggar jag igen?

Du kanske har legat sömnlös nu, de senaste veckorna, och undrat varför I HELA FRIDEN JAG HAR BÖRJAT BLOGGA IGEN? 🤷‍♀️ Jo men det ska jag berätta för dig:

Jag har, under ganska lång tid, funderat på att jag vill kicka igång bloggen igen, och har väl mer och mer känt att varje gång jag postar nånting på Instagram så är det som att lägga nånting i ett stort svart hål. I bästa fall når jag ut till en relativt stor andel av mina följare (Eller ja, stor är väl lite att ta i, men du fattar) och då är det ju bra. I några timmar. Sen är det bara att kavla upp ärmarna och börja skapa, skapa, skapa igen. Ja för du är (typ) aldrig bättre än ditt senaste inlägg. Jag säger inte att det ÄR så men känslan finns där ibland. Man skapar så otroligt mycket heeela tiden och det finns inte särskilt mycket hållbarhet i det.

Alltså jag kommer inte på något sätt sluta med Instagram men jag tänker att bloggen är hemmet och Instagram en kanal för att nå ut. Är du med?

Men till bloggen då. Älskade bloggis. Den är MIN. 👏 Den läses av alla som vill läsa den och de inlägg jag skapar lever längre. Om jag skapar ett inlägg som t ex handlar om “Så här växer du på Instagram”, och folk gör sökningar kring just det ämnet så kan det till och med vara så att mitt inlägg driver mer och mer trafik över tid. Det kallas SEO (sökordsoptimering) Och hållbarhet. Älskar det. Motsatsen till ett stort svart hål alltså. Om du vill ha ett exempel på en person som har gjort detta på ett framgångsrikt sätt så ska du kolla in Elin Häggberg, aka. Teknfik.

Men så har vi ju de här andra inläggen, de som folk inte kan googla sig fram till utan som bara är… inlägg rakt upp och ner. Tankar… nån slags dagbok från dagen. De finns det kanske inte så mycket mening med tänker du nu..? Men jooo, det gör det visst det. Det är de som för oss närmare varandra. 😍 För dig som har varit med sen waay back så var det ju så bloggandet såg ut från början. Kommer du ihåg? Jag gillar att man liksom kan brodera ut tankarna lite och höra hur folk tänker bakom kulisserna. Du vet det där resonerandet. Såå intressant. Det finns några hjältar som liksom aldrig svek bloggen (jag var länge en av dem, men gav tydligen upp för ett tag) och det är bland annat:

Sara Rönne — en POWERbrutta som kombinerar outdoor med champagne

Vanja Wikström — Entreprenörskap, vardagslyx och hääärligt gulligt blandat med allvar och väldigt smart innehåll

Teknifik — hon gör vardagsteknik enkelt för alla. GRYM!

Johanna Kajson – Bloggveteran som bjussar på allt direkt från vardagen. Ofiltrerat och nära.

Ja det finns förstås fler, men det här är några av det som jag tänker på när jag tänker på bloggare. Har du några andra som du brukar läsa och som har funnits sen tidernas begynnelse typ? Lämna gärna en kommentar i såna fall så kan vi andra få lite tips! 🙏

Men nä hörnini, nu ska jag ta det här göllet och lämna datorn för idag. Ja men man har ju varit uppe sen 5 för att jobba så det är en sån där 13-timmarsdag. Yay! Gonatt! 😴

Puss!

2 thoughts on “Varför bloggar jag igen?

  1. Älskar att läsa bloggar, har alltid gjort, och är därför så glad över det äntligen börjar “komma tillbaka” igen så att fler än vi som harvat på får sällskap 😅 Varmt välkommen tillbaka igen!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *