Summering av Sociala medier-dagarna 2022 – i siffror

Wow!! Vilka dagar! Jag hade inte för mitt liv kunna föreställa mig att det skulle bli så här lyckat! Jag pratar förstås om Sociala medier-dagarna. Jag ska ta det från början:

Du vet kanske att jag har funderat på att ha en digital (eller fysisk för den delen) konferens ett tag och att den avgörande faktorn var att vi ville slå på stora trumman för att vi lanserade Social Media Agency i kombination med att Ads Manager avvisade mitt annonskonto. Två och en halv vecka innan den stora dagen skulle gå av stapeln så satt jag med min kille i bilen, på väg hem från en jobbhelg i Jönköping, och pratade om huruvida vi skulle hinna/ orka dra igång Sociala medier-dagarna eller ej. Skulle talarna ens ha tid? Med så här kort varsel liksom…

Vi fick feeling och sa att jaaa men det är klart att vi kör. Jag började DMa en massa talare direkt från bilen. Vi drog ihop hela listan på de som vi gärna ville ha med. Men vänta… vi backar bandet lite. Jag och Sanna hade, några dagar tidigare, också pratat om Sociala medier-dagarna och kommit fram till att eftersom vi hade en landningssida klar sedan förra året (Japp, vi skapade en redan då eftersom vi hade tankar på den här konferensen förra hösten) och kunde göra det “i det lilla” så att säga (Ja men vi kom överens om att det skulle räcka med fyra, fem talare. Det var mer än tillräckligt) så skulle det bara vara att tuta och köra. Det skulle inte vara en sån stor apparat… Där var vi alltså några dagar innan…

… klipp till måndag när jag på vårt veckomöte kunde konstatera att ALLA talare var på och att det visst skulle innebära 14 (!) föreläsningar under två hela dagar! Ooops… 🤷‍♀️ Som alltid så blev det större än vad vi hade tänkt. Lärdom ett: Det blir ALLTID större och mer jobb än vad vi tror!

Hur som helst, hur gick det då? Och vad blev resultatet? Jag ska berätta. Först och främst: Det gick SVINBRA! ALLT klaffade (förutom lite teknik-issues första timmen). Alla talare var där i tid och levererade MAGI. SÅ jäkla inspirerande varenda en av dem! Jag är så tacksam över att jag har jordens mest inspirerande och ödmjuka nätverk. Så många fina människor! 🙏

Jag och Sanna avslutade dag ett med en mycket uppskattad (om vi ska tro publiken, och det gör vi FÖRSTÅS) livesändning på Instagram. Du kan se den i efterhand om du vill. Gå in på här på min Instagram. Eller så går du in i appen och söker upp mig där, jag heter @alexandrabylund.

Siffrorna!

Hur som helst… siffrorna då? Jomen vi fick in 3625 anmälningar! Jag sa från början att jag skulle bli SKITglad om vi fick in 3000 men mer än nöjd med 2000. Och så fick vi in närmare 3700. Wow! Vi är såå nöjda med det.

Hur många unika personer var det då? Ja för många gick förstås på flera föreläsningar. 1014 unika personer var det som kom. Också långt över förväntan. Vi hade som målsättning att dra ihop minst 700.

Hur många nya fick vi då? Jag känner att vi ofta vevar runt i samma gryta och att vi, även när vi annonserar, ofta når samma personer om och om igen så jag var lite sugen på att liksom komma UTANFÖR våra egna cirklar för en gångs skulle. Hur det gick? Jomen 412 helt nya personer nådde vi. Halleluja! Jag är SÅÅ nöjd med den här kampanjen och med Sociala medier-dagarna, och bara för att förtydliga vad budgeten var… Noll kronor! Japp, det här var ju ett experiment där vi testade att inte köra en enda annons.

Om det var lyckat? Ja! 100 procent lyckat! Vi har några små detaljer som vi kommer finputsa på till nästa gång. Ja för vi tänker att det måste bli en nästa gång, tycker du inte det? Vad tror du om en ny konferens i vår? 😍

Puss!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *