Jag undrade vad rekyl – som alla pratade om – var. Sen fick jag reda på det. Jag behövde inte ens fråga, för när det hände första gången förstod jag. Och idag hände det igen. Det gör det tyvärr rätt ofta. Så här:
17,00 var blodsockret bra. 4,1. Precis på gränsen men perfekt alltså. Vi åt pasta, nåt märke som vi inte har testat innan, och hemmagjorda pannbiffar (dvs. inga kolhydrater i). Väntade lite med att ta insulin eftersom han låg precis på gränsen. Sen tog han 1 1/2 enhet.
18,00 – blodsocker: 3,2 –> 1 Druvsocker för att höja sig (Alltså för mycket insulin till middagen)
19,00 – blodsocker: 13,2 –> För hög! –> 1 Enhet insulin (Rekylen kom. Dvs. pastan höjde senare än insulinet hade hunnit verka, så det blev dubbel effekt när både pastan och druvsockret kickade in)
20,00 – blodsocker: 9,4 –> Lussekatterna som vi skulle äta ikväll fick vi låta bli. Det gick inte pga. högt blodsocker. Och samma sak var det igår kväll. Han blir så ledsen när det ständigt blir så här 🙁
Natten kommer bli lite jobbig och det kan hända att jag får gå upp fler gånger än bara 24,00 och 03,00, som är standard. We'll see…