Sök hjälp!

Det är så många som har problem av olika slag; depression, oro och ångest, social fobi, relationsproblematik och så vidare. Och vanligast av allt är kanske (gissningsvis, jag vet egentligen inte) matproblem. Med matproblem menar jag att man tänker alltför mycket på mat på olika sätt… “Nu ska jag börja äta nyttigt”, “Nu kör jag igång med LCHF”, “På måndag ska jag börja Viktväktarna”… och så vidare. Och jag menar definitivt inte att själva grejen med att börja bli nyttig eller gå med i Viktväktarna är ett problem.
Det blir däremot ett problem när det går för mycket tankeverksamhet kring maten och vad man ska äta och inte äta. När man tänker på det nästan hela tiden helt enkelt. Och på nåt sätt så känns det som att de flesta människor bara går omkring och accepterar det här, fast det är en jättejobbig grej som kan ta över så mycket i ens liv, och till och med förstöra ens sociala liv och inställning till sig själv och sin egen kropp. Det är så synd. Och inte alls nödvändigt! Man behöver inte gå omkring och må dåligt, utan har faktiskt rätt till hjälp. Det finns många ställen man kan söka hjälp på, som kostar pengar, men vi har också rätt till KBT om man går till sin vårdcentral. Och det är ju så mycket bättre än att gå omkring och må dåligt år efter år. För att tro att man kan lösa en sån här problematik själv är ingen bra idé.
Jag har lyssnat på några avsnitt av Ångestpodden och slogs av att de som söker hjälp får nån slags befrielse i det. Och mindre skamkänslor. Och så tänker jag att alla borde göra det. För att bli befriade från sin ångest. Och förresten så är Ångestpodden en viktig podd. Lyssna gärna. Här.angestpodden-inget-filter

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *