Dag: 15 november, 2017

Update om läget

Nix, vi har inte fått något svar än… Jag börjar bli rätt nervös nu. Klockan är ju snart sex och de hoppades på att kunna ge svar på vilken diagnos han har redan nån gång mitt på dagen. Har de hittat saker i proverna som de inte hade förväntat sig? Som gör att de har testat vidare? Finns det fler grejer som felar? 
Vi gjorde ju även EEG igår som de också skulle kolla resultaten på idag.
Förhoppningsvis är det bara så att det tog längre tid än förväntat. Jag vet dock att de vill börja medicinera honom så fort som möjligt, så jag vet att de inte vill dra ut på det. Men varför tar det då sån tid? Fast egentligen är det ju inte så lång tid… det har ju inte ens gått en dag. Det är bara det att han sa att förmodligen så har vi ett svar runt “mid day”. Men vi får hålla oss till tåls helt enkelt… det är bara att vänta. Svaret kommer att komma, så mycket vet vi ju. Och vill vi ens veta? Kanske det är bättre just nu? Innan vi har ett konkret besked… Ena delen av mig vill inte att läkaren ska komma – jag orkar inte få svaret – och andra delen av mig vill att han ska komma nu, nu, nu…

Kommentera (0)

Han är så trött

Nu när jag tänker efter… herregud vad han har varit trött på sistone. Jag har trott att det har varit en kombination av huvudvärken och det faktum att han faktiskt är tonåring som har varit orsaken, men nu förstår jag. Han är ju onormalt trött och har sovit alldeles för mycket. Trots att han har sovit 12 timmar en natt så kan han lätt sova flera timmar på dagen. Jag har ju bara varit så säker på att det har tillhört hans andra sjukdom med huvudvärken. Att jag inte har fattat att det är nåt allvarligt fel?! Han har ju alltid varit en morgonpigg person som aldrig har sovit på dagarna, men ändå har inte poletten trillat ner…
Läkaren var här och gick ronden nu på morgonen. Han sa att vi förmodligen kommer få svar idag, mitt på dagen, på vilken typ av Addisons sjukdom han har. Det finns tre olika varianter som det kan vara tydligen. De två första kommer vara lätta för de svenska läkarna att följa upp och behandla, men vi kommer givetvis börja behandlinen här. Den tredje varianten är så extremt ovanlig att han inte tror att de kan hjälpa oss i Sverige (det är ett för litet land för att fler ska ha det där tror jag), plus att den verkar ännu mer allvarlig, så i såna fall måste vi stanna ett tag. Är det nån av de två första så kan vi åka hem väldigt snart. Han tror tack och lov att de är någon av de två första eftersom de sjukdomarna skulle förklara både diabetesen och IIH (huvudvärkssjukdomen). Så av alla onda ting så hoppas vi så klart på det.
Min trötta lilla älskling har somnat igen ♡
 

Kommentera (0)

Dag 4 på sjukhuset

God morgon! Jag är typen som nästan alltid somnar, oavsett hur mycket oro jag har i kroppen, och skulle jag inte göra det så hjälper det att kolla på YouTube eller lyssna på poddar. Helst på glada och pigga saker som inte har nåt som helst ångest eller mörker i sig. Så igår låg jag och tittade på Margaux. Den människan alltså! Jag älskar hennes energi. 
Mio hade lite svårt att somna igår, jag gissar att det var mycket tankar. Han är orolig både för provtagningen (Han svimmade ju igår) och för vad det är för sjukdom han har. Lilla älsklingen ♡ Han brukar vara väldigt bra på att sätta ord på sina känslor men just nu vet han inte riktigt hur han känner säger han. Bara att det är oro.
Så nu ligger vi här och väntar. Mio får inte äta eller dricka innan provet tas, så vi hoppas på att de kommer snart. Läkaren trodde att de skulle komma mellan 8,15 och 9. 
Håll tummarna för att mitt lilla hjärta inte svimmar idag igen ♡
 

Kommentera (0)