Dag: 21 februari, 2018

Idag har vi spelat in videos med finfina tips

God kväll på er! Nu ska jag berätta vad vi har gjort idag och samtidigt passa på att tipsa om vad ni också kan göra, antingen där ni jobbar – om ni också jobbar med att nå ut på ett eller annat sätt – eller om ni vill göra det som bloggare, Instagrammare eller vad ni nu är. För att nå ut alltså.
Vi har spelat in videos! Vi brukar göra så kallade tipsvideos där vi på cirka 20-45 sekunder delar med oss av ett tips som vi tror är värdefullt för vår målgrupp.
Jag spelade in två tipsvideos idag. I den ena pratade jag om vad den nya Facebookalgoritmen egentligen innebär för företag och hur vi måste tänka nu… 
… och i den andra pratade jag om hur vi får följarna att engagera sig, det vill säga kommentera, våra inlägg. 
Vi har ett litet videokit som gör att det är väldigt enkelt att spela in men som samtidigt gör både bild och ljud väldigt mycket bättre än om vi bara använder en iPhone. Vi använder iPhone, en liten mikrofon från Röde och två lampor. Ett ganska billigt sätt att få högre kvalitet alltså.
Det här med korta videos är något som känns som att det passar de flesta branscher som vill nå ut på ett eller annat sätt. Eller? Nu vet jag i och för sig att det finns en del lärare och vårdpersonal som läser min blogg, då är det kanske inte läge, men annars…
Men det bästa är ändå när vi klipper ihop en video av bloopers. Min absoluta favorit är Amanda ♡ Ni måste kolla på den här. Klicka på bilden för att se hennes bloopers. Visst älskar man henne!
 

Kommentera (0)

Jag har slutat titta på tragiska nyheter

Jag undrar en sak… Hur konsumerar ni nyheter? Läser ni tidningar? På nätet eller pappers i såna fall? Kollar ni på tv-nyheter? Eller framförallt – tar ni del av nyheter överhuvudtaget?
Jag har kommit på mig själv med att jag har slutat titta på alla negativa nyheter, eftersom de inte påverkar mig på nåt bra sätt. Jag ser givetvis löpsedlar och förstår vad som händer, men jag grottar ALDRIG ner mig i tragiska nyheter. Inte för att jag är kall och inte bryr mig utan snarare tvärtom. Jag orkar inte ta in det i detalj och tappar bara tro och energi av det, så jag ser ingen nytta i det. 

Det känns bättre att vara hoppfull och tro på goda saker än motsatsen. Tror ni att det är dåligt för mig? Jag tror inte det. Jag har svårt att jobba, agera, verka och vara i motvind, och mycket lättare om jag känner hopp. Jag vill inte ha känslan av att det spelar ingen roll vad jag gör, om jag så skänker pengar till cancerforskning, olycksdrabbade platser, barn som far illa och så vidare eftersom det finns så mycket annan skit på andra ställen ändå. Det gör liksom ingen skillnad. Den känslan vill jag inte ha, utan måste – för att fungera någorlunda vettigt – se de goda sakerna. Att se tragiska nyheter och grotta ner sig i dem varje dag känns ju som nån slags motsats till affirmationer och “Du får det du ber om”-tänket, The Secret etc… Förstår ni hur jag menar? 
Är ni fler som är som jag eller hur tänker ni? Tittar ni på nyheter? 
 

Kommentera (0)

Hur påverkar Facebooks nya algoritm oss?

Det här är ett sponsrat inlägg i samarbete med Mama Said Media
God morgon och gääääsp! Ska vi plötsligt ha en massa dåliga nätter på rad nu? Inatt var det stök med blodsockret igen, vilket resulterade i ännu en natt med bara fyra timmars sömn. Blä! Ja ja, ikväll får jag lägga mig tidigt. Men strunt i det… Nu vill jag prata om Facebooks nya algoritm. Är ni på?
Först och främst, vet ni vad den innebär? Jag förklarar för säkerhets skull längre ner i det här inlägget. Men först vill jag prata om den absolut största, och mest avgörande, förändringen:
➡️Facebook kommer numera fokusera på att hjälpa oss att ha meningsfull kommunikation med varandra istället för att hjälpa oss att hitta relevant innehåll. ⬅️
Det här innebär att de inlägg som ingen interagerar med alltså inte kommer att visas, och att det alltså är kommentarer vi är ute efter. I praktiken innebär det ett par saker:
  • Det är aldrig (och jag menar verkligen ALDRIG) bra att lägga ut ett inlägg som ingen kommenterar. Den typen av inlägg måste bort om vi vill nå ut.
  • Videos har inte längre samma höga fokus. Videos är så klart fortfarande bra, men det är ÄNNU viktigare att folk engagerar sig med vårt innehåll. Tänkvärt. Ibland kanske en video engagerar på så vis att många tittar på den, men det är ju inte säkert att folk för den sakens skull kommenterar, eller hur?
  • Inlägg där folk taggar varandra, typ “Kolla på den här Anni, visst är den snygg!” måste ju vara bästa sortens inlägg eftersom jag och Anni då kommunicerar med varandra.
  • ALLA captions måste skrivas på ett sätt som naturligt uppmanar till interaktion. Ingen caption får lämnas åt slumpen. Med andra ord: Att skriva bra captions har alltså blivit ÄNNU viktigare.
  • Det verkar alltså viktigare att skapa engagerande innehåll än att hålla sin kontinuitet och frekvens av värdefulla inlägg.
Vad säger ni? Har ni någon input på det här? Jag vill gärna höra hur ni tänker…
Och just det… Den nya algoritmen innebär bland annat följande:
  • Det inlägg som folk interagarerar med, det vill säga där de pratar med varandra, kommer att prioriteras högst.
  • Det är inte längre okej att uppmana folk till att gilla, dela, tagga eller ge en reaktion. Gör vi det som kommer de inläggen att nedprioriteras.
  • Inlägg från familj och vänner samt informativa inlägg prioriteras.
  • inlägg som länkar till en hemsida eller app som har dålig användarupplevelse kommer att nedprioriteras.
  • inlägg som länkar till en hemsida eller app som är långsam kommer att nedprioriteras.
Jag ska som sagt köra ett webinar på tisdag, där jag lär ut hur vi kan jobba för att lyckas även nu efter att den nya algoritmen har börjat gälla. Här kan ni boka in er om ni vill vara med.

Kommentera (0)