Dag: 16 november, 2018

Nu är det fredagmys!☺️

Det är alltid extra härligt med fredagsmys när jag har varit borta, så idag njuter jag alltså extra mycket även om förra helgen var magisk. Jag ska slänga mig i soffan med pyjamasbyxor på och förmodligen den här lurviga lilla saken i knäet. Don't mind the stök.
Idag har jag jobbat med en massa, massa admingöra på förmiddagen… löst många småsaker som till slut visade sig ta några timmar. Det är så skönt att få sånt avklarat på förmiddagen tycker jag, så att jag under eftermiddagen kan fokusera på en enda större sak. Just den här eftermiddagen har jag suttit hemma och jobbat, eftersom jag var tvungen att vara här och ta emot en tv som Mio har beställt. Det är så kul när de säger “Kan du vara hemma mellan 8-16?” Haha… jag fattar inte det där riktigt… De flesta människor är ju iväg dagtid. Ja ja, jag kan ju jobba hemifrån så det var lugnt. Jag har jobbat och tvn är på plats. Yay!
Jag är dock inte riktigt förtjust i det. Tycker mycket mer om att sitta på kontoret, även om jag numera har en väldigt bra arbetsplats hemma. Ergonomiskt sett mycket bättre än på kontoret, förutom att jag inte kan stå upp. Men inga kollegor ju… Jag trivs bäst med folk omkring mig när jag jobbar.
Hur som helst, jag har gjort vad jag ska och sitter nu och mailar några företag för att höra om de är intresserade av att sponsra vår podd “På Insidan” nästa säsong. Hittills har vi haft Swedbank och Unionen som sponsorer, vi får se vem det blir härnäst.?Och snart ska jag åka iväg och handla snacks till barnen, och förmodligen det vanliga: pizza och kebabtallrik. Det har blivit en fredagsrutin här hemma på sistone och jag klagar inte. Väldigt smidigt ju. Och så Idol så klart. Kollar ni på Idol? Jag vet faktiskt inte vem som åkte ut förra veckan eftersom jag var iväg. Vem var det? Vet ni? 
 

Kommentera (16)

En extra kollega – coaching i sociala medier

God morgon! Ni kommer väl ihåg att jag pratade om vår nya tjänst som innehåller både coaching och ett nätverk? Vi är så himla peppade på att dra igång det, det ska bli så kul när vi har fått in de 20 första. (Vi har fått in de första redan) Anledningen till att vi kom att tänka på det här med coachingen var för att vi hela tiden sitter och bollar med varandra. Om jag har skrivit en text så delar jag den med Amanda och ber om snabb feedback.
Är den inspirerande? Är det värdefullt innehåll? Fattar man?
Eller när Anni har gjort rörligt innehåll så ber hon om input från oss.
Vilken färg ska texten vara i? Rosa eller grön? Vilket typsnitt är snyggast? Ja men typ så. Vi kastar alltid ut såna snabba frågor till varandra, och för mig är det många gånger en nödvändighet att få en annans åsikt på mina grejer – särskilt om jag har suttit och jobbat med det ett tag, för då blir jag nämligen hemmablind.
Och sen, ni vet de där dagarna när man har helt stopp i hjärnan och inte tycker att det finns någonting att dela med sig av. När kreativitieten är på noll. Då är det såå bra att kunna bolla i fem minuter med någon. Ofta kommer man själv på flera olika saker då, bara för att man säger det högt, eller så får man ett supertips av kollegan… Ja men det här med att ha kollegor, och kunna använda varandra som bollplank, det är verkligen guld värt.
Så det är det vi vill skapa med den här coachingtjänsten. Tanken är att vi (hela teamet med alla våra olika kompetenser) ska vara den där extra kollegan till en Social media manager, marknadsassistent eller kanske egenföretagare. Den där hjälpen som inte kostar så mycket men som ändå kan vara guld värd. Visst är det en genialisk idé? Tycker ni inte det? Det går till så att vi har en Slack-kanal (en kommunikationstjänst) så att vi ständigt har en öppen lina/ chatt mellan oss och den som vi coachar. Ja med ständigt så menar jag dagtid vardagar så klart. Vad tror ni? Är det en bra grej? Jag hoppas innerligt att vi får in 20 stycken som förstår grejen med det och vågar testa, för jag är helt säker på att de kommer tycka att det är alldeles lysande om de utnyttjar oss. 
 

Kommentera (32)