Bästa sättet att vara kreativ är att släppa perfektionen

Är det någonting som dödar min kreativitet så är det ängsligheten i att det kanske inte blir perfekt. En riktigt bra text kommer oftare från hjärtat än ur en vilja att skriva och stava rätt. Om man skriver och har som störst fokus på att det måste bli rätt och vara perfekt – ja men då dör ju kreativiteten. En journalists skills är inte rättstavning och grammatik, det handlar mer om att brinna för en sak och få ut det i en text. Precis på samma sätt så går det inte att måla en tavla med tanken om att någon ska köpa den för dyra pengar. Nä, det är fel fokus och dödar all form av kreativitet.
Det är precis likadant om man ska skapa en produkt. När vi skapade Foap så valde vi att inte börja med att fundera för mycket över problemen som skulle kunna uppstå med bildrättigheter, personal, investeringar etc… Tänk om vi hade gjort det… Då hade vi aldrig lyckats. Eller vi hade ju aldrig ens dragit igång. Eller när man bara ska utveckla lite till, och lite till, och lite till… så att allt är perfekt innan man släpper sin produkt. Och så blir den aldrig släppt typ…
För att vara kreativ så måste man släppa ängsligheten och drivkraften om att vilja vara “perfekt”. IMG_3839

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *