Sol, sol, sol – och Toughest

Vilken helg! Den har bjudit på massor av sol och har varit heeelt magisk. Älskar det. Det brukar alltid ta ett tag innan man går med bara ben och öppna skor, det brukar liksom komma lite successivt, men i år gick jag mer eller mindre från vinterjacka till shorts. Och igår var vi till och med på stranden. Jag är sååå himla lycklig över den här helgen. Wow!
Och så var det Toughest också! Kul att titta på. Jag blev väldigt sugen på att själv ställa upp, men så har jag den där rädslan av att skada mig. Det är liksom inte värt att få problem med en axel eller nåt i flera månader, för att man springer ett lopp. Men det är kanske bara en myt och onödig rädsla att jag skulle skada mig. Det är lite samma rykte som Crossfit har fått. Crossfit är också något som jag eventuellt skulle tycka är roligt, men så är jag rädd för skador. När jag pratar skador så pratar jag alltså om skador som uppstår för att man tar i på en lite högre nivå än man egentligen klarar (jag ser ständigt på Instagram hur folk gör chins med axlarna uppe vid öronen. Aj.) och det vill jag verkligen inte. Jag vill inte gå på sjukgymnastik i månader… Men som sagt – rädslan är kanske överdriven.
Men Toughest då… Det var en grym folkfest och som sagt en fantastisk dag vädermässigt. Det som jag reagerade på var att det var många armgångsövningar av olika slag. Minst 5 stycken… och eftersom det är många som inte kan sånt (till och med eliten, som sprang först, hade problem redan vid andra armgångshindret), så blir det ju många hinder som får hoppas över (och så får man istället köra en liten extra grej). Så det är lite trist. Man vill ju köra igenom alla hinder på nåt sätt tänker jag… Banan är 8 km och det är ju rätt lagom i vanliga fall men shit vad tufft det är när man ska prestera en massa på vägen. Hur som helst – svinkul att titta på, och ja, jag blev peppad och har en liten, liten tanke om att jag kanske skulle vilja köra ändå. Fast helst inte med så många armgångshinder. Ja ja… vi får se nästa år.
Det skulle vara kul att göra en undersökning för att se hur många som faktiskt skadar sig. Det kanske bara är en onödig rädsla som sagt…
https://youtu.be/mFHd2HrsEeg
 

0 thoughts on “Sol, sol, sol – och Toughest

  1. Väldigt off topic, men ändå. Jag planerar att åka till Mallorca med familjen i september. Familjen är min sambo och två barn som är 3 år och 5 år. Tidigare har jag tittat på Sunwing Alcudia och Cala bona, men nu har jag hittat Cala Mesquida som jag tycker ser väldigt härligt ut. Har du varit där? Isåfall, skulle du rekommendera det?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *