Hjälp! Vart ska vi åka på semester?

Jag är inte säker på att Mio kommer att få tillåtelse av försäkringsbolaget att åka utomlands. Det är precis på gränsen, rent tidsmässigt, sen senaste operationen. Så vi behöver en plan B.
På ett sätt är jag sugen på att stoppa in barnen i bilen och bara köra. Kanske norrut, kanske till Norge, kanske söderut… eller nä, det går ju inte… försäkringen som sagt – Ska vi vara långt hemifrån och utomlands så måste ju den täcka. Men så vet jag att det är en lite väl romantiserad bild av det – det där med att det är en sån frihetskänsla och bara härligt att sitta där och bestämma för dagen vart vi ska. Ta in på nåt mysigt ställe, äta god mat och bara vara.
Men i verkligheten så kommer vi tjafsa om vilken musik vi ska höra i bilen. Jag kommer till slut att tröttna på ljud överhuvudtaget. Vi kommer äta på sunkiga vägkrogar, hitta halvdåliga och dyra sovställen och inte riktigt veta vart vi ska ta vägen. Så jag tror att det krävs en plan – om vi ens är typerna som vill sitta i en bil sådär? Vi skulle ju också kunna göra mer specifika utflyktsmål där vi bara kör från a till b. Problemet är att jag vet inte vart! Barnen är inte helt lättroade, speciellt inte Mio som ju är 12 år. Och jag är inte särskilt road av att packa, packa upp, packa, packa upp… Ja ni fattar. Ännu mindre eftersom vi också måste hålla ordning på livsviktiga mediciner till Mio som dessutom måste vara kylda. Man vill liksom landa nånstans. Och så vill jag hamna i ett sånt där skönt “glidar-mode” där jag varken behöver planera, handla eller laga mat. Eller göra andra vardagssysslor för den delen. Vill gärna vara den där avslappnade, sköna typen som inte tjatar på sina barn.
Jag känner mig lite stressad – nu när Mio väl mår bra – och vill liksom passa på att göra allt. Men behöver tips… och vet att ni säkert sitter inne på en himla massa bra grejer.
Berätta – vad ska ni göra i sommar? Jag vill gärna ha tips både med och utan barn, eftersom jag tänker att jag vill göra nånting själv också.
Förra året hade vi två fantastiska semestrar på Mallorca.mallorca

0 thoughts on “Hjälp! Vart ska vi åka på semester?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *