Återhämtning är verkligen the shit

Det här med kroppen och dess återhämtning – den här veckan har jag verkligen fått känna på hur viktigt det är. För som jag sa, så är det tortyr att ha såna här nätter. Just att gå upp en gång i timmen hela tiden och att göra det flera nätter på rad… Maj gadd det är en bra tortyrmetod, det lovar jag.
I onsdags, efter första mardrömsnatten så hade jag ett pass inbokat med min PT på morgonen. Men jag fick avbryta det på grund av huvudvärk. Kroppen sa verkligen Nej. Så att ens försöka mig på att stoppa in ett träningspass de andra dagarna hade varit dumt. För de gör ingen nytta. De skulle bryta ner istället för att bygga upp. Hela grejen med träning är förstås att man ska träna och utmana kroppen, men också att man ska ha vilan och återhämtningen emellan. Det är då the magic happens – under vilan.
Så jag har vilat, ja inte släckt ögonen förstås (När sjutton skulle jag ha gjort det?), men jag har vilat kroppen i det att jag inte har tränat. Men jag inser att det är svårt, för man tänker liksom att man vill göra det när det väl finns tid och när man hade planerat in det. Och jag har alltid en känsla av att “Äsch, jag klarar nog det”.  Det är skitsvårt att bryta sina rutiner helt enkelt, men samtidigt sååå viktigt att lyssna på sin kropp. Och den här gången har jag inte haft nåt val eftersom det var så extremt, men jag ska verkligen ta med mig det till andra tillfällen när jag bara är “lite” trött och har sovit lite för lite. De gånger som det egentligen är svårt att lyssna på kroppen. Men det är viktigt.
En annan insikt som jag har kommit till är att jag får huvudvärk när jag har mycket sömnbrist. Huvudvärk som jag tidigare har trott kommer från stelhet i nacken, för det känns liksom att det är därifrån det kommer, men som jag alltså nu förstår beror på sömnbrist.
Skulle vilja åka iväg på en yogahelg igen med Johanna. Den här gången skulle jag vilja testa mer hatha yoga. Eller heter det yin yoga? Är det samma sak? Jag menar yoga där man är länge, länge i samma position. Stretch liksom. Vad heter det?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *