Vänskap! Vad vill ni ha av era vänner? ??

Hur är det med er, har ni många vänner? Få? Nära vänner? Ytliga vänner? Bekanta? Jag har några riktigt nära barndomsvänner (Vi är totalt fem stycken som är skittajta och som har varit det sen vi var små. Älskar dem allihop!) och så har jag förstås också en hel del bekanta samt en del nya vänner som också har kommit att bli nära. Jag har också vissa vänner som jag kanske inte är så nära i det att vi umgås så värst mycket, och där jag inte är given på födelsedagar etc, men som jag gillar otroligt mycket, som jag litar på och som jag egentligen skulle vilja lägga mer tid på. Som Maria till exempel, som jag var ute med häromkvällen! En fin vän! ❤️

I veckans avsnitt av “Vad fan håller jag på med” så pratar jag och Linda om vänskap. Ja men det är ju vacay mode i vår entreprenörspodd vet ni! ??‍♀️Och då pratar vi mycket om vad vi önskar i våra vänskapsrelationer. Jag ska dra några exempel här så får vi se om ni håller med, eller om ni kanske tänker på nåt helt annat:

  1. Vänner som har noll Jante-attityd! Vänner som säger GO! GO! GO! när någon tar för sig och tror sig vara någon! Som liksom klappar och hejar när någon plötsligt får 5,000 nya följare på Instagram och börjar jobba som influencer, eller som ropar HURRA när någon köper ett stort, lyxigt hus tack vare en jäkla löneförhöjning trots noll utbildning. Hänger ni med? Förstår ni vad jag menar? Hittar ni såna här personer — ta vara på dem! ??
  2. Vänner som inte har ett behov av att prata bakom ryggen på andra! Ja men ni vet, folk som liksom pratar om härliga saker istället för om andra, och som — när de väl pratar om andra — gör det i ett gott syfte. För att säga “Shit vad grym hon är alltså”. Som mår bra i sig själva och inte ens tänker tanken på att hitta något att skvallra om, kring hon som just gick ut ur rummet. Som sprider kärlek och positiv energi! ❤️
  3. Vänner som är inkluderande! Jag tycker att alla ska få vara med, och brinner otroligt starkt för det, så jag vill ha liknande människor omkring mig. Jag älskar människor som har ett stort hjärta (ja för det är så enkelt att det bara är det det handlar om) och låter alla få vara med. Människor som är öppna och som inte skapar små grupperingar… för vet ni vad… det är det som kallas utanförskap. Jag vill ha innanförskap och vägrar nåt annat. Haha… Märkligt ord, men ni FATTAR! ?
  4. Vänner som låter mig få vara som jag är! Ni vet… Vänner som uppmuntrar om jag helt plötsligt byter klädstil och börjar lyssna på hårdrock, eller om jag börjar hänga på Möllan (där jag aldrig hänger pga. vet aldrig vart jag ska gå), blir religiös eller börjar bära hatt varje dag. ? Och som peppar mig till att vara den jag är. Ni fattar! Den typen av vänner är sån jäkla boost för… ja men livet! ??
  5. Vänner som inspirerar mig på ett eller annat sätt. Det är svårt att sätta ord på vad som krävs för att jag ska bli inspirerad men visst är det härligt att umgås med folk som man blir inspirerad och får energi av? Mina barndomsvänner verkar inom heeelt olika områden, rent yrkesmässigt, och jag inspireras av dem på olika sätt. Och sen har jag nån vän som är en jäkel på att berätta stories… ja men då inspireras jag av det. Det kan vara precis vad som helst alltså. ??‍♀️
  6. Vänner där vi har en stark vi-känsla! Vi-känsla är det bästa som finns. Att man är ett “vi” innebär INTE att man fängslar varandra. Tvärtom! Det är liksom “vi” whatsoever. Det finns ingen otrygghet i att den ena inte ringer, det behöver inte undras vad hen egentligen menade med det hen sa, det känns ok i magen även om man inte blir bjuden på alla tjejmiddagar. Förstår ni vad jag menar? Jag älskar när jag har en riktigt bra vi-känsla med mina vänner. Trygg och därmed aldrig kränkt. Jag vet att vi ändå är vi! ?
  7. Vänner som är fördomsfria, eller som inte agerar på sina fördomar utan istället älskar att få dem krossade! ❤️?? Som ser sina fördomar som egna tillkortakommanden och inte som något man sprider vidare. Och när jag pratar om fördomar så menar jag alla typer av fördomar… Mot tjejer som gör skönhetsoperationer, mot personer med utländsk bakgrund, mot personer som tar för sig och tror på sig själva, mot personer som hänger på Facebook, mot personer som tränar mycket, mot personer som inte tränar mycket, mot personer som är tjocka, mot personer som är smala… ja men alla sorters fördomar alltså. Fördomsfrihet hörni!! Älskar det! Och ja, det är omöjligt att vara fördomsfri, så det är därför jag säger “som inte agerar på sina fördomar”.

Sen finns det så klart andra grejer också… Det är viktigt att man klickar på nåt sätt, det är viktigt med lojalitet, att man kan skratta ihop osv. Men nu vill jag höra vad ni tycker… Vad vill ni ha i era vänner? ?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *