Det stora tvåläventyret

Nu ska vi prata om ett problem som är ett absolut icke-problem: min ständiga jakt på goda dofter i kombination med smidighet. Vad fan pratar hon om? (tänker du nu). Jo men så här… vanlig tvål som man köper på Ica, typ Palmolive, Dove och såna där, luktar absolut ganska gott men är också rätt fula att placera i ett stackars badrum där det liksom inte finns så många detaljer att leka runt med för att få det fint. Jag menar, det är ju handdukarna och kanske nåt litet ljus nånstans (om det ens finns plats för ett ljus nånstans) som gör detaljerna. Och tvålen då. Finns liksom inte så mycket annat att gå på. Och DÄRFÖR hade det ju varit roligt med en snygg tvål. Ja men du hör ju vilket icke-problem jag är inne på! 😅

Huuur som helst… snygga tvålpumpar (som inte är engångspumpar) funkar himla dåligt tycker jag. De är liksom svåra att pumpa med, välter lätt, doserar dåligt osv. osv…

Men så hittade jag de här på Lagerhaus. Tänkte att de kan vi ju ha så länge, tills vi hittar ett klockrent alternativ. Tycker nämligen att de är rätt snygga och dessutom pumpvänliga…

Vi köpte en blå till det badrum där vi har blå handdukar! SMART, jag vet…

… och rosa till det badrum där vi har rosa handdukar. Genialiskt eller hur?

Men sen… hahaha… det är här min crazyness när det kommer till dofter kommer in. Den blå tvålen luktar SKITäckligt. Den luktar gammalt rakvatten från män på 70-talet. Du vet sån där stark lukt som bara osar… parfym. Starkt. Inget annat. Och ja, jag har en fetisch för goda dofter. Är typen som luktar på allt som kommer i min väg. Helst nytvättade kläder och vissa papperstyper (i böcker och tidningar).

Varje gång jag kommer ut från toaletten så kommenterar jag lukten. Ja för jag går alltid och luktar på mina händer när jag har tvättat dem. Så min kille, som är väldigt gullig och väldigt lösningsfokuserad, säger gång på gång att “Vi kan ju byta så att vi ställer in den blå på barnens toalett”. Men näää, då missar vi ju färgkombon.

Men så häromdagen, när jag satt i möte, så hade han tagit ut båda tvålarna, hällt upp allt innehåll i glas, varit noga med att få ut allt, allt, allt för att sen hälla tillbaka mans-parfym-tvålen i den rosa och den godluktande (som alltså den rosa var, i den blå). MEN SÅ BLEV DET FEL! Han råkade alltså hälla tillbaka allt där det var från början. Så himla kul när jag gick och tvättade händerna och han glatt frågade: “Hur luktade det?” Och jag bara: “Va? Mansparfym såklart”. Oops…

Vad säger detta? Jo men jag är rätt störd när det kommer till dofter och min kille är väl typ världens gulligaste. Eller? Visst är det väl så?

Hur gick det sen? Idag är den goddoftande tvålen i rätt badrum och fel flaska och alla (jag) är nöjda! 🙏

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *