Två dygn i Hamburg

Nu är det inte så att vi gjorde världens sightseeing eller ens var särskilt förberedda på att “göra Hamburg” men jag tänker ändå att jag ska berätta om våra två dygn där. Vi… för att börja där, bestod av mig och min kille och vi åkte till Hamburg eftersom han skulle dit i jobbsammanhang och eftersom jag kunde. Jag gillar att åka till nya platser och får inspiration av att vara i rörelse ibland så det passar mig bra att ta med datorn och sitta på annan plats och jobba. Inte alltid dock. Ibland älskar jag att bara vara hemma, i rutinerna. Gå till kontoret och sen hem liksom. Kontrasterna i livet va, är det inte det bästa vi har? Ja efter barn, familj, kärlek och allt sånt fint då förstås. ❤️

Hur som helst… jag tänker att jag berättar med hjälp av bilder. Kul ändå väl?

Det började med att vi kom till hotellet, som vi hade valt med omsorg. Eftersom jag skulle sitta på rummet och jobba rätt mycket så var det viktigt att det fanns mer än bara en säng där. Och så ville vi förstås att läget skulle vara någorlunda centralt. Vi valde Mövenpick. Det vi inte hade uppfattat var…

… att det var ett otroligt märkligt hotell. Ett spöklikt torn liksom, där de hade byggt till en entré i gatuplan och installerat (eller vad man nu säger) en rulltrappa. Känslan var att man åkte upp till helvetet eller nåt. Ja nu kanske man tänker sig att det är mer neråt om man skulle dit, men känslan var sån. Kanske mycket för att det var mörkt och för att de hade nåt slags droppljud i högtalarna. Kusligt! Ingen god känsla för mig som är… just känslig för mörker och kusliga saker.

Och mörkt blev det. Ännu mörkare. Hotellet, som många säkert tycker är coolt, bestod liksom av det där tornet, så vi gick genom ett mörkt valv (med ännu mer droppljud) för att komma till hissarna.

Nu låter det som att det är ett dåligt hotell. Det skulle jag inte säga att det är, utan det är en smaksak. Jag gillar ljusa hotell vilket gör att det inte passade mig. Det här var ett fint hotell, 4+ och med bra service, men mörkt!

Rummet då? Jomen det var alldeles finfint, tackar som frågar! 💁‍♀️ Det var runt 38 kvm och hade en stor yta med soffa och fåtöljer så att det gick att duka upp ostar och vin…

Ja för det var ju valvaka. HERREGUD vilken rysare (säger man ju varje år). Just precis nu vet vi fortfarande inte hur det kommer bli men det lutar ju mot en högerregering. Vi får se…

Första kvällen gick vi ut på stan för att försöka handla hem de där ostarna och det där vinet förresten… och det var inte det enklaste. Det var söndag, och ALLT är tydligen stängt då… Utom en stackars butik som låg inne på centralstationen. Där var det KÖ för att komma in. 😅 TACK Sverige för att vi har allt öppet alltid. Typ. Jag älskar platser som känns “öppna”. Som att det alltid finns någon som är där liksom.

Nånting som slog mig var att allt kändes så rent och välordnat i Hamburg.

Till och med tunnelbanan liksom…

Krav på FFP2-munskydd hade de förresten, så det var bara att klä ut sig till ett näbbigt djur igen när man åkte kommunalt.

Dagen efter valvakan satt jag inne på rummet hela dagen och jobbade till magisk utsikt. Jag snickrade ihop det sista (eller man blir ju ALDRIG klar) till Social Media Agency! 👏 Detta blir så braaa!

Men vänta lite… vi måste prata om rummet igen. Vad är grejen med att inte ha en dörr in till badrummet? Alltså till toaletten fanns det en dörr men inte till badrummet.

Jobbigt om man skulle dela rum med en kollega! 🤷‍♀️

I alla fall… kväll två spenderade vi i kvarter som inte kändes lika sådär perfekt rengjorda som själva huvudcentrum gjorde. Lite mer Möllan, om du har koll på Malmö, eller Söder om vi pratar om Stockholm.

Mysigt!

Vi beställde in en flaska bubbel, som visade sig kosta 100 kr. Helt sjukt ju. Hade ingen aning om att det var så billigt där. Och det var det inte på andra sidan stan, utan mer som hemma (fast lite billigare).

Andra arbetsdagen började jag med att kolla in senaste videon från min utbildning som jag går just nu. Ja men självklart ska jag berätta mer om den sen. Jag utbildar mig (vid sidan om) till coach. En spirituell coach-utbildning som jag precis har påbörjat och som pågår i två år. Mer om den en annan gång, ok?

Men alltså det jag ville säga med det var egentligen att detta ju är lyxens lyx. Jag har inte badat i badkar sen… ja jag vet inte när. Att börja morgonen med ett bad (fryser ju alltid så det är MAGI för mig) och SAMTIDIGT kolla på utbildningen. Älskade varenda sekund där i badkaret.

Och sen åkte vi (jag jäkligt ren) hem till Sverige, matkassar, barn, stora tvätthögar och vardag igen. Fint det med. Ingen stress, tvätthögen springer inte ifrån oss! 😅

Puss!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *