Diabetesnätter suger

Mina nätter – herregud! Jag är sååå tacksam att jag somnar om inom loppet av tre minuter. För jag vaknar nämligen massa gånger varje natt. Det har gjort att jag har börjat gå och lägga mig väldigt tidigt – typ mellan 22 och 23, men så vaknar jag alltid minst en gång innan midnatt. Och så fortsätter det så… jag vaknar vid 1, vid 2 och 3 kanske, och så vid 5 – ja massa gånger helt enkelt. Och varför gör jag det då? Jo, svaret är Diabetes! Mios blodsockervärden måste ofta kollas på nätterna, speciellt nu på sommaren när alla måltider är framskjutna och han därmed äter (och tar insulin) senare på kvällarna, närmare läggdags.
Jag känner mig dock alltid utsövd eftersom jag somnar om väldigt snabbt och för att jag är noga med att lägga mig tidigt så att jag totalt sett får många timmars sömn. Men det är ändå rätt drygt. Nu har barnen sovit hos Jonas två nätter och då känns det extra onödigt att vakna. Jag har liksom ingen funktion att fylla där mitt i natten. Men det resulterade i alla fall i att jag idag tog sovmorgon! Min sämsta gren. Sovmorgon tänker ni nu… klockan är ju bara 8,30?? Ja men jag sov till 8 och för mig är det jättelänge. Helgen börjar på bästa sätt!lordag

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *