Uppsnappat

Jag är så otroligt glad över att jag får lyssna på så många inspirerande poddar. Tänk hur det var innan poddar, internet och sociala medier fanns. När tidningarna hade makten över vad som skulle nå mig. Nu kan jag välja och vraka av det jag själv vill och ta till mig av det som passar mig. Underbart! Här är några klokheter som jag har snappat upp under senaste dagarna:

  • Josefin och Vanja pratar i senaste avsnittet om hur ordet “djupligt” är alldeles strålande. Och jag håller med. Älskar såna där ord som liksom blandar två betydelser. Djupligt är alltså en mix av djupt och ytligt. Min kompis dotter uppfann ett annat sånt där fantastiskt ord när hon var liten: nämligen “trångligt”. Hon sa det om byxor som var trånga och krångliga att ta på sig. Älskar det. Jag använder alltid det till trånga och obekväma byxor.
  • Samma lilla tjej (min kompis dotter) förklarade den där ångestkänslan som man kan ha i magen som “jag har lakrits i magen”. Hur bra?
  • Alexander, från Framgångspodden, ger en utmaning i senaste avsnittet i form av att man ska säga tre saker som man älskar med sig själv. Varje morgon i en hel vecka. Det blir många grejer det. Puh. Men jag tror att det är nyttigt. Man kan ju hitta båda djupa och ytliga saker. Eller djupliga då som Josefin och Vanja skulle sagt.
  • “Don't be afraid to jump” säger Carolina Gynning i senaste avsnittet av Livshjulet. Och jag håller med. Det är så himla lätt att stå och stampa – att tro att man inte kan hoppa på grund av en massa logistik, ekonomiska anledningar och så vidare. Men det går. Har man det inte bra, i vad det än kan vara, så ska man inte vara rädd att hoppa. Jag har gjort det vid flera tillfällen och har aldrig ångrat mig efteråt. Det enda jag har ångrat är att jag dröjde för länge innan jag gjorde det. Är man sann mot sig själv så vet man när det är dags att hoppa. Och då ska man göra det.
  • Alexander (från Framgångspodden igen) pratar i slutet av det här avsnittet om hur man borde tänka win-win när man försöker få till en träff med en person som man på något sätt ser upp till eller vill ha ut något av. Jag får ofta mail från personer som vill starta företag, som vill ses och nätverka, som vill ha input till skolarbeten eller liknande, och det är omöjligt att tacka ja till alla. Då skulle jag gå på möten hela dagarna och försaka mitt jobb. Det funkar ju inte hur gärna jag än vill. Hur som helst, det är nu tipset kommer: Alexander berättar om en person som hade tagit kontakt med honom och sagt nåt i stil med: “Du har rätt många stavfel på dina sajter, jag kan hjälpa dig gratis men vill gärna att vi tar en lunch och pratar om lite andra grejer då också”… typ… och det ledde till att de idag har business ihop på flera sätt. Så det där med att tänka win-win – Håller sååå mycket med! Smart!

Det är bara att hoppa och lita på sina inbyggda vingar.61b846c1-ad6d-4311-9b95-24b37a2caffc
 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *