Heldag för mig själv + magövningar

Kan knappt tro att det är sant. Det är första gången på lääänge som jag vaknar och har en hel dag bara för mig själv. Jag ligger efter på väldigt många plan så jag har definitivt en del att ta igen, men det är ändå så himla skönt att jag har en hel dag att bestämma alldeles själv över.
Jag har inte hunnit handla julklappar, och har knappt ens hunnit tänka på vad jag ska handla, så det borde vara prio 1. Sen brukar jag ju gå på Sh'bam på lördagar – vilket jag älskar – men av någon anledning så är det inget Sh'bam-pass just idag. Så himla trist!
Men… jag ska inte gnälla över det utan har bestämt mig för att få en rejäl konditionsboost istället, genom Body attack. Det blir kul det med!
Igår hade jag ju PT-dag, som alltid på fredagar, och jag hann med ett eget pass tidigt på morgonen också. Ett pass bestående av bland annat marklyft, och som sen avslutades med magövningar.
Här är några magövningar som jag brukar köra ibland när jag kör mage: (Japp, alltid flera magövningar för att komma åt både inre och yttre och sidomagmusklerna)
1) Jag börjar med situps liggande på en bänk. Jag gillar att ha så mycket lutning det går eftersom jag är stark i just den här övningen. Hela vägen ner…
 ... och sen hela vägen upp – tills man är typ dubbelvikt. Den här brukar jag köra 3 x 15.
Sen kör jag planka i 1 minut… 

… och 20 Russian twists. 
Efter det vilar jag. Sen kör jag om samma sak igen… 1 minuts planka + 20 Russian twists och så vila. Totalt minst tre gånger. När man kör Russian twists så kan man antingen ha fötterna i golvet (om man vill göra övningen lite lättare) eller uppe i luften som jag har här. Sen tar man en boll eller en vikt i händerna och lyfter den från höger till vänster sida. Det viktiga här är att man ska brösta upp sig, så att man inte säckar ihop och inte alls jobbar med magmusklerna. 

0 thoughts on “Heldag för mig själv + magövningar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *