Lita alltid på magkänslan!

Hur är det med er? Litar ni på er magkänsla? Eller intuition kanske man också kan kalla det… men ni förstår säkert vad jag menar. Litar ni på den så pass mycket att ni kan gå den väg som intuitionen säger? Kan ni ta beslut utifrån det? Jag har extremt stark intuition, och är känslig för när stämningen förändras i ett rum, och jag brukar kunna, och vilja, lita på den. Fast jag har kommit på, på sistone, att om jag inte riktigt kan uttala vad det är som känns i magen – men jag ändå känner någonting – så är jag sämre på att lyssna på känslan. Då blir jag mer logisk. Och det slår aldrig fel. Efteråt så inser jag: Jag ska alltid lita på min magkänsla, även om jag inte riktigt kan förklara vad det är den känner, för den har rätt. Alltid! Men kan man göra det? Alltid lita på sin magkänsla? Det låter lite flummigt kanske… 
Men jag tänker så här: de logiska delarna kokas väl ner tillsammans med de lite mer flummiga delarna och bildar tillsammans någon slags magkänsla eller intuition, så därför innebär inte “att lita på sin magkänsla” att man inte har med fakta och logik i sina beslut, eller hur? Problemet när man inte litar på sin magkänsla är att man, förutom att ta fel beslut, även gör någonting väldigt dumt mot sig själv. Misstror och litar inte på… Är ni med? Berätta gärna hur ni tänker kring magkänsla… Litar ni på den eller tycker ni mest att det låter flummigt? Jag har alltid litat på min som sagt men tänker göra det ännu mer!
 

48 thoughts on “Lita alltid på magkänslan!

  1. Önskar jag vore modigare och alltid litade på min magkänsla! Då kanske livet hade sett annorlunda ut, för så fort jag vågar lita på den och göra exakt det jag vill, då är ju allt extra roligt!

  2. Jag som arbetar med att lära människor att hantera sin känslighet och sin intuition berättar gärna att intuition är det som uppstår när vi kommer i kontakt med välbekanta situationer. Det är våra sinnens som uppfattar tecken och signaler som vi kanske blundar för. Det handlar också om en förmåga att kunna känna in vad som är på gång. Intuitionen är vår inre kompass och den hjälper oss att navigera i tillvaron. Däremot fungerar den bara inom områden som för oss är välkända. När vi ska in på okänd mark, då känner vi inte igen tecknen och därför kan vi inte heller uppfatta dem.

  3. Jag läste helt nyligen om det här med magkänsla någonstans. Enligt författaren är det inte alls flum utan handlar om att man, kanske omedveten, tolkar in saker som tonfall, stämningar och tidigare erfarenheter av liknande situationer och det ligger till grund för det vi kallar magkänslan. Alltså är magkänsla byggt på logik och inte flum. 🙂

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *