I morse lagade jag tre rätter som jag lätt kan ta fram och värma till barnen, sen under veckan. Eller som Mio kan ta fram och värma om han behöver äta före eller efter oss. Det är inte alltid vi har synkade scheman under vardagarna med fotbollsträningar, kompishäng, träning och så vidare.
Och det här är nånting som jag verkligen rekommenderar att ni gör. Jag gillar inte alls att laga mat och tycker att det är perfekt att lägga en timme under söndagen för att ha stor del av veckan avklarad. Det här är vad jag lagade idag:
- Kalops fast med andra kryddor. Körde vanligt kalopsrecept men tog bort lagerblad och tillsatte lök och ganska mycket vitlök istället.
- Kycklinggryta som jag gjorde genom att steka lök och vitlök i smör. Sen tog jag en hel grillad kyckling och delade i små bitar. Inklusive skinn eftersom barnen vill det. Skar ner ett paket bacon och stekte en stund. Vid sidan om, rörde jag ner lite mjöl i 3 dl. kall mjölk och tillsatte sen 1 dl. Creme Fraich light. När den röran var klar hällde jag den över kycklingen och lät puttra i 3 minuter. Och så hällde jag i några droppar Coloritsoja för färgens skull.
- Köttfärslimpa som jag gör genom att blanda vatten och ströbröd och låta det stå och svälla i 5 min, sen finhacka lök som jag häller i. Och sen knådar jag ihop allt med blandfärs och 1 ägg och formar till en köttfärslimpa. Så himla enkelt. In i ugnen i ca. 30 min på 225 grader.
- Och nu, innan jag ska iväg och träna, så sätter jag in den här potatisen i ugnen. På 100 grader, för då behöver jag inte passa nån tid. Smidigt som tusan!
Vill du göra det lätt för dig att få in köttfria rätter – byt ut köket mot oumph! I love!! (http://oumph.se/) eller någon av Hälsans Kök eller Astrid och Apornas produkter: http://www.halsanskok.se/producten.asp?id=6#/#iid=44&ms=1 http://astridochaporna.se/produkter/
Så bra tips! Gör också så, satt och funderade på vad jag skulle laga. Tack för tipset 🙂