Always start with success!

Always start with success! Det säger vår PT-lärare ofta, och då menar hon att vi ska börja på en nivå där kunden känner sig duktig och dessutom ganska snabbt kan komma till nästa nivå. Istället för att börja på en alltför hög nivå för att sen tvingas säga (eller visa då) att kunden inte är bra nog. Vem som helst kan känna sig misslyckad om man kommer som helt ny in på ett gym, eller överhuvudtaget in i någon slags ny situation, och inte klarar uppgiften, och det är ju ledarens (PT'ns i det här fallet) uppgift att lyfta personen och få hen att känna sig trygg.
Pep talk – Jag peppar alltid mina barn och säger att de är duktiga på det de håller på med. Har de en period då de gillar att rita – ja men då talar jag om för dem att de är bra på det, för att uppmuntra det. Inte för att de just gör en fin teckning utan snarare för att de är kreativa. Och så talar jag ofta om för dem att de är väldigt fina kompisar, att de har fina värderingar – för det har de verkligen – och är snälla mot andra. Jag är helt säker på att om man får höra att man är snäll, rolig, charmig, atletisk eller vad det än må vara – så är det en enorm boost som kan göra att man faktiskt blir ännu mer snäll, rolig, charmig, atletisk och så vidare. Precis som när ett barn får höra att hen är “jobbig” – då blir hen ofta därefter.
Att få beröm bakom ryggen – Att få andra att känna sig lyckade – Det är så vi alltid borde tänka. Jag älskar att lyfta andra, och det är ju faktiskt en av anledningarna till att jag ville bli PT. Jag hoppas bara att jag kommer ihåg att göra det här i min vardag, bland mina vänner och kollegor, så att det inte bara är som jag går omkring och tror och tycker för mig själv. Haha… hade inte det varit kul? Ibland har man goda tankar men så glömmer man att applicera dem. Och när jag tänker efter så händer det ofta att jag pratar om folk i såna här lägen, bakom ryggen, istället för till. Berättar för andra hur bra någon annan är, men vad tusan, det hjälper ju inte. Det är up in the face som gäller.
Nja… du kommer inte klara att nicka, gubben…DSC_0478
 
 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *