Gå ner 10 kg utan att dra in på kalorier

Det är dumt att tänka att man ska fortsätta med allt skit man äter om man vill gå ner i vikt. För det är dåligt av andra skäl också – de hälsomässiga. Jag vet, det är otroligt gott med sött och fett, helst i kombination, men många gånger är det inte värt det. Hur som helst så har jag två tips på hur du går ner en massa kilo utan att lägga om särskilt mycket i ditt liv, och utan att dra in på kalorier:

  1. Stå upp och jobba. Om du har ett stillasittande jobb och istället börjar stå upp minst halva dagarna kan du gå ner upp till 10-12 kg på ett år! Det är nästan 1 kilo i månaden. Utan att göra nånting annat än att just stå upp! Givetvis måste du äta samma kost som tidigare, annars blir det knasigt.
  2. Tänk om! Ta alltid trapporna, gå av en hållplats tidigare, var den som säg “ja” till att sticka till jourbutiken. Se det som gratis träning varje gång du får tillfälle att röra på dig. Som nån slags belöning.

Genom att enbart ändra på de här två grejerna så kommer du att gå ner i vikt samt få en mycket mer hälsosam kropp som kan leva längre
Det har nyligen kommit ut en studie som säger att sjuksköterskor (som ju ständigt är i lågintensiv rörelse) har större chans att leva längre än en person som jobbar stillasittande och går och tränar tre dagar i veckan. Nu pratar vi alltså hjärt-och-kärlsjukdomar. Vardagsmotion alltså. Det är the shit!
Här kan jag sitta och vänta på mitt träningspass. Bättre vore det om jag jobbade som sjuksköterska 🙂IMG_2807
 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *