Om man inte kan dansa

Jag har alltid älskat att träna till bra (och hög!) musik (Finns det någon som inte gör det?) men har hatat att stå och flaxa med armar och ben och inte kunna hänga med i koreografin. För det första så har jag känt mig jättedum och för det andra så blir det inte särskilt bra träning när man inte hänger med i koreografin. Känner du igen dig? För i såna fall ska jag ge dig ett värdefullt tips nu:
För ungefär ett halvår sen började jag med Sh'bam, som är lite enklare än andra sorters danser. Varför? Jo eftersom det är en koreografi till varje låt, och dessutom en ganska basic koreografi, så gör det inte så mycket om man inte hänger med till 100% och har svårt att komma ihåg stegen. Vanligtvis, både när det gäller gammal hederlig dans-aerobic och även i andra danspass, så kör man en koreografi och bygger på låt efter låt så att det blir en hel lång dans i slutet. Och det är jäkligt trist om man inte kommer ihåg varje del. För det gör man inte de första gångerna. Alls. 
Så – börja med Sh'bam och kör det några månader. Om du känner dig riktigt osäker och inte riktigt vågar – så gå en gång när det är helt ny koreografi. Var tredje månad släpps nämligen en ny koreografi för alla Les Mills-pass, och det gäller worlwide så det är bara att kolla med ditt gym när det är dags för nästa release. (Det är inom ett par veckor nu tror jag).
När du har kört en eller två releaser på Sh'bam, dvs. tre till sex månader… så lovar jag att du är mycket bättre på dans och koreografi överlag – och då kan du ge dig in i vilket danspass som helst. Typ. Visst, det är alltid lite krångligt i början när det är nytt, men det är på ett helt annat sätt nu när du har vanan inne. Just nu älskar jag BodyJam – det är min absoluta favorit – men jag tror att jag hade tyckt att det hade varit alldeles för svårt för ett år sen.
Men nu hörni så ska jag lägga ner datorn och gå på… BodyJam 🙂

0 thoughts on “Om man inte kan dansa

  1. ÄLSKAR bodyjam! Hittade det i somras och går på två pass i veckan. Härligt att känna att koreografin sitter bättre och bättre varje vecka 🙂

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *