Hur går det med träningen?

Det var ett tag sen jag bloggade om träningen, och det är inte av någon annan anledning än att ni inte verkar vilja läsa om det. Jag tror att många av er har hängt med sen waaaay back, är det inte så? Sen den tid då jag inte alls bloggade om träning. För varje gång jag frågar er så verkar det som att det är entreprenörsinläggen och inläggen om kidsen som ni gillar. Om det är så… surfa vidare till ett annat inlägg, för här kommer just ett träningsinlägg.
Min träning just nu?
Jo men jag kör på med mitt styrkeprogram – som jag har gjort i över ett år nu, det vill säga “Wendlers”, eller “5-3-1” som det också kallas. Jag använder en app som heter “Big Lifts 2” som talar om för mig exakt vilka vikter och hur många reps jag ska köra varje gång. 
Vilka övningar?
Jag kör de fyra basövningarna vilket känns väldigt effektivt eftersom det är helkroppsövningar som går över många leder. Det är alltså knäböj (när man har en stång bak i nacken och sätter sig på huk och sen reser sig igen), marklyft (när man lyfter upp en stång från golvet till höfthöjd), militärpress (när man lyfter en stång framför sig, upp till raka armar) och bänkpress (liggande på en bänk där man håller ganska brett och pressar stången rakt upp från bröstet). Förutom basövningarna så gör jag även assisterande övningar + en dag med magövningar. En assisterande övning kan till exempel vara när jag kör andra ben och rumpövningar samma dag som jag kör knäböj.
Militärpress
 
Bänkpress
 
Hur ofta?
De här basövningarna gör jag en gång i veckan, vilket betyder att jag kör fyra styrkepass i veckan.
Utöver styrketräningen så kör jag danspass (Sh'bam och BodyJam) och ibland en del yoga eller Body Balance-pass.
 
Jag skulle vilja ha mer tid för rörelseträning och balans. Jag tycker både att det är kul och skönt med den slags träning, det är bara tiden som inte riktigt räcker till… Det jag också skulle vilja ha mer av är vardagsmotionen. Tänker att jag får in det nu i vår när jag ska börja cykla till jobbet.
Hur rör ni på er? Tränar ni? Rör ni på er mycket i vardagen? En sjuksköterska lever ofta mycket mer hälsosamt (sett till hur de rör sig) än en person som sitter på kontor fem dagar i veckan och sen går till gymmet tre dagar, så vi ska inte underskatta vardagsmotionen!

0 thoughts on “Hur går det med träningen?

  1. Har fått ett helt annat intryck. Brukar prata om det där hemma… hur man väldigt sällan ser människor som arbetar i vården som är normalviktiga. Det var många år sedan nu som jag stötte på en undersköterska eller sjuksköterska som inte är överviktig. Trist verkligen men ser säkert ut så i många andra yrkesgrupper också.

    1. Jaha… det har jag inte tänkt på. Men vikten är nog snarare beroende av vad man äter tänker jag. För hälsans skull (dvs. hjärta, kärl etc) så lever sjuksköterskor, undersköterskor och liknande yrkespersoner mer hälsosamt eftersom de ofta rör på sig precis hela dagarna. Men det är klart – övervikt är aldrig positivt det heller 🙂

  2. Har ett ganska stillasittande kontorsjobb och då gäller det att planera både träning och vardagsmotion. Går därför till och från jobbet varje dag, vilket blir minst 10 000 steg per dag. Att gå till och från jobbet tar tid, men om jag inte medvetet prioriterar vardagsmotionen så blir den inte av. Utöver det så tränar jag givetvis, men för mig är kombon av de två det bästa.

  3. Som arbetande USKA på ett sjukhus går jag uppskattningsvis minst en mil varje arbetspass.. På min enhet måste privata mobiler vara inlåsta i skåpen så jag har aldrig haft möjligheten att mäta. Klockor och armband får inte heller bäras. Det är fullt ös från arbetspasset början till slut 🙂 På min enhet tar i princip alla "Hälsotrappan" istället för hissen, och merparten tränar som jag flera gånger i veckan.
    Vardagsmotionen är guld värd! Jag har svårt att se mig sitta stilla på ett kontor i framtiden som jag en gång gjorde under många många år 😉
    Kramar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *