3 tips för hur du håller vikten i jul

Jag vet – det är jättesvårt att inte äta extra mycket i jultider. Hur ska man kunna låta bli när det bakas, syltas, saftas och lagas vart man än kommer? Hade det bara bjudits på en massa nyttiga läckerheter – dvs. goda smårätter som nån annan hade lagat och dukat fram väldigt fint – ja men då hade man förmodligen ätit det lika glatt. Men nu är det ju mer läckerheter i stil med Rocky road, knäck och sånt där som det frestas med. Och så har man plötsligt oceaner av tid. Man hänger i nån fåtölj med kusinen, flyttar till soffan för att prata med mostern och sen när man äntligen rör lite på sig, ja men då är det för att gå till köket och hämta en pepparkaka. Hur ska man nu göra då, för att kunna njuta och ändå inte gå upp 3 kilo under en vecka?

  1. Om du nu har oceaner av tid – Gå en timme på morgonen och en timme på kvällen. Det behöver inte vara jättesnabbt, huvudsaken är att du rör på dig. Två timmars promenader om dagen är två timmar mer än om du inte går två timmar om dagen. Om det bara är en sak du ska göra – Satsa på det här!
  2. Välj gott men rätt! När det vankas julbord – välj bort bröd och gratänger och frossa i allt annat; Julskinka, lax, ägg, köttbullar, potatis… och ja, man kan faktiskt äta grönsaker även på ett julbord 😉
  3. Ät frukt mellan måltiderna! Att gå och småäta pepparkakor, Alladin och Rocky road gör att du får en väldigt dålig grund och har lättare för att fortsätta göra dåliga val. Bestäm dig för att inte småäta mellan måltiderna, och om du vill göra det- ät frukt!

Lycka till! christmas-food-wallpapers-1920x1200

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *