Finns det nåt mellanting mellan to do-listor och kaos?

Jag är typen som aldrig har lärt mig att hantera to do-listor. Jag förstår liksom inte hur jag ska göra för att det ska funka rent praktiskt. För om man, som förr (och som många faktiskt gör än idag), använder to do-listor i pappersform, typ fina block och anteckningsböcker, ja men då har man ju inte den med sig överallt. Mina do's kan dyka upp när jag sitter i bilen och kommer på nåt, under lunchen med en kollega, när jag stöter på någon “on the run” eller vid andra inte så anteckningsvänliga tillfällen. Jag har ju inte blocket i bakfickan som sagt.
Det närmaste jag har kommit en värdig to do-lista är den jag gör lite då och då i anteckningsappen i min iPhone. Den går att komma in på genom endast ett klick (nödvändigt för mig) och det är lätt att börja skriva direkt.
Men sen då… sen när jag har skrivit upp 30 to do's, bockat av 20, och har 10 kvar som liksom inte går att fixa direkt… ja men då ligger de där och skvalpar och stör. Och ju längre bak de kommer, om jag nu skulle välja att fylla på listan, desto rörigare blir det och jag ser inte skogen för träden. Ni fattar va?
Men att inte skriva upp saker kan ibland orsaka att jag går med alldeles för många småsaker i huvudet. Allt från utflyktsmat, fotbollskläder, mail som ska besvaras, grejer som ska produceras, personer som ska kontaktas. Och så vidare. Det är inte bra att ha hela den där listan i huvudet. Det blir tungt att bära.
Så nu undrar jag – Finns det ett mellanting mellan to do-lista och det där betungande kaoset?

Eller måste jag skriva ner allt i telefonen?IMG_3428

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *