Saker jag vill göra med mitt bolag

God morgon! Hur tidigt kan man somna egentligen? Jag har vänt mitt dygn så att jag somnar innan Alvin. Jag brukar lägga mig med honom en stund, men nuförtiden så stannar jag där. Kommer liksom inte upp. Han kommer få men av de här “nattningarna”, för de går väldigt mycket ut på att han om och om säger “Mamma! Mamma!”, och så kollar han om jag håller på att somna. Vilket jag ju gör. 
 
Hur som helst, alltid när jag släpper datorn, kontoret och hemmet för en liten stund så får jag så många idéer, som jag sen vill verkställa. Igår när vi var i Stockholm så kom jag tänka på många saker som jag vill göra i företaget, och jag tänkte presentera två:
  • Likviditetsplanering och budget! Det här har jag tjatat om länge och nu känner jag att det verkligen är dags att sätta mig och göra det. Jag vet ju hur otroligt viktigt det är, men det är bara att jag ska sätta av tid till det. Det ligger högt på min priolista i alla fall. Väldigt högt! Detta för att slippa överraskningar som “Oj, vi har inga pengar på kontot nu”. Sånt kan ju ske även om vi har kunder och pengar på väg in. Jag ska nog försöka hyra in en ekonom som kan sätta sig med mig två halvdagar. Så att det blir riktigt bra. Känner ni till nån?
  • Införa en halvdag varannan vecka då vi har en kreativ dag. Det låter kanske ofta, men om vi ska fortsätta att ligga före och förstå trender, samt utvecklas, så behövs det tid för reflektion. Om vi ska lyckas med det här så måste jag först göra den där budgeten. För att säkerställa att vi har råd.

Det är bra att lämna kontoret (och datorn) ibland.

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *