Utmaning: Räkna hur många färger du äter

Det här med att äta, det gör vi ju för att vi är hungriga men också för att vi behöver näringsämnen. Så att tänka att ett choklad kan ersätta en näringsrik middag är väldigt dumt. För även om det är samma antal kalorier så innebär det att du bara får i dig en massa tomma kalorier – och inga näringsämnen. Och det är näringsämnen som vi vill åt.
Vissa har som mål att äta få kalorier, och det är väl fine, men fortfarande – om du vill må bra och ge kroppen det bränsle som den är värd och faktiskt kan fungera bättre av (muskelbyggnad, förbränning etc.) – så behöver du få i dig näringsämnen.
Och istället för att göra det svårt för dig – gör det enkelt. Välj bra livsmedel och ät tills du blir mätt – inte mer än så. Skippa onödigt småätande och våga bli hungrig innan du äter nästa mål.
Ett superenkelt tips för att få i sig så många näringsämnen som möjligt under en dag är att äta så många färger som möjligt. Se det som en utmaning att räkna hur många färger du äter imorgon, och om du har lust – kika in här sen och lämna en kommentar. 
Jag äter ofta på Holy Greens eftersom jag älskar deras sallader – och där får jag många färger i en enda måltid.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *