Lapptest

Nu jäklar ska vi få ordning på det här. Hoppas jag. Ni vet ju att jag har pratat om att Mio inte tål plåster och tejp som tillhör alla dessa fantastiska diabeteshjälpmedel, eller hur? När hans allergiläkare fick höra det så sa han: Ja men herregud, då måste vi ju skicka en remiss till hudkliniken. Ju. Varför ingen har kommit på den briljanta idén tidigare har jag ingen aning om. 
Hur som helst – nu har vi gått dit och påbörjat utredningen. De skapar kemiska blandningar av sånt som han kan tänkas vara allergisk mot och så sätter de lappar över hela ryggen för att se vilka ämnen han eventuellt reagerar på. Efter första testet – som är ett bastest – fick vi veta att han är allergisk mot Amerchol/ Lanolin och Limonene. Hade givetvis aldrig hört talas om det tidigare men fick med mig papper hem om vad som kan innehålla just de ämnena. Det kan vara allt ifrån schampo och salvor till rengöringsmedel och skokräm…
Idag satte de på nya lappar, innehållandes det som Omnipod-tejpen och Freestyle libre-tejpen innehåller. Är rätt säker på vad svaren kommer bli – men det får vi se på måndag.
Så här snyggt ser det ut.
Det som är väldigt skrämmande är att Abbot, läkemedelsbolaget som gör Freestyle libre, vägrar att tala om vad den innehåller. Läkare i hela Europa vädjar eftersom det ändå är rätt många som får reaktion, men de vägrar att släppa innehållsförteckningen. Är sjukt förvånad att det får gå till så.
Nu vet jag inte vad de här svaren kommer hjälpa oss med egentligen… Eller jo, om vi får svart på vitt exakt vilka ämnen han inte tål, så kanske man kan leta efter tejp som inte innehåller just de ämnena. Om det nu finns. Jag tycker redan att vi har testat exakt alla sorter. Men vi håller tummarna!

0 thoughts on “Lapptest

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *