Hjälp! Sjukhusbesöken haglar…

God morgon! ☀️ Herregud, den här veckan alltså. Eftersom jag är borta tre dagar nästa vecka (och jobbar en heldag från tåget) så passar det rätt illa att den här veckan är mer hektisk än nånsin. Jag ska ge er en update som bara rör ett område: nämligen Mios läkarbesök och sjukdomar.
I måndags morse fick han feber igen (Han har ju öroninflammation och fick penicillin för det – och så gick febern ner), men tog en ipren och en alvedon och gick till skolan. Japp, det är gränsfall nu ifall han kan gå kvar åttan (pga. all frånvaro i och med hans andra sjukdomar), så efter rådgörande med både skola och läkare så bestämdes det att han skulle försöka gå dit. 
Vid lunchtid ringde han mig – och ja han fick gå hem. Han mådde inte alls bra. Jag ringde vårdcentralen som sa att vi ev. måste komma tillbaka idag. Idag är nämligen penicillinkuren slut, och då “måste” han vara bra. Vi får se. Än så länge sover han, men jag har inte alltför höga förhoppningar.
Sen, igår, så var vi hos ortopeden i Lund för att kolla på hans korsbandsskada. Jag tänkte att det ser ju finfint ut eftersom han går så bra och knappt känner av det… Men… så är det alltså inte med en korsbandsskada. Det kan hända att han behöver opereras. Det är inte alls säkert, men det kan bli så om tre, fyra månader – i värsta fall. Vi får se.
Efter det var det dags för nästa grej: Sjukgymnasten. Han tycker att Mio gör bra framsteg, och så fick han ytterligare några övningar. Vi fick även ok på att gå till gymmet igen, men självklart inte göra en massa ostabila benövningar. Det där har jag rätt bra koll på (Är ju PT ändå fast jag inte jobbar som det), och frågade om vi kunde göra vissa specifika grejer i maskiner. Och det gick finfint. Kul ju! Att vi kan börja träna tillsammans igen! Han älskar det, så det är en himla rolig grej att göra.
Idag ska vi till barnsmärtenheten i två timmar (också i Lund) och sen ska vi till vår privata läkare efteråt. Alvin ska hänga med eftersom han också behöver undersökas. Ni som har varit med här ett kommer kanske ihåg att Alvin var inlagd för några år sen pga. att han inte kunde andas. Då upptäckte de att han hade adenoider i svalget (?) Jag tror att det är där de sitter. Och han har stora problem med det här. Har svårt att andas när han springer och har andningsuppehåll på nätterna. Så han behöver nog operera bort dem tror jag.
Ja men det var den här veckans sjukhus- och läkarbesök. NÄR SKA JAG HINNA JOBBA UNDAN? ? Ja ja, det löser sig. Det gör det alltid. Thank god att jag är jordens mest effektiva människa. 
Exempel: Igår mellan sjukhusbesöken så hade jag 35 minuter över. Då rusade jag till Malmborgs för att handla till Mios kalas på lördag. Och passade i kön på att ringa och beställa tårta. Som jag ska hämta samtidigt som jag ändå ska köra och hämta pappa och Carina på tåget på lördag. Man är väl proffs på effektivitet! ??
 

16 thoughts on “Hjälp! Sjukhusbesöken haglar…

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *