Ni som bloggar – svarar ni på kommentarer?

Det är mycket vanligare nuförtiden att man inte kommenterar i bloggar, och jag tycker att det är synd. Jag vet att det är rätt jobbigt att klicka sig in och kommentera – och framförallt väldigt mycket svårare än att dubbelklicka för en like som man gör på Instagram, jag förstår det – och jag kan själv gå vidare ibland, utan att kommentera, fast jag egentligen skulle vilja svara på det som jag läser i en blogg.
På Instagram går det på en millisekund att visa sitt engagemang. Klick-klick så ger man en like ❤️
Så jag vet att det inte är så “enkelt”. Men det jag vill säga är i alla fall att jag blir väldigt glad över alla kommentarer, och jag läser de alltid. Och svarar också alltid. Jag tycker att allt annat är ohyfsat och nästan lite konstigt. Om vi ska få en härlig community-känsla så vill det ju till att vi kommunicerar, eller hur?
Att bara stå bakom en skärm utan att ha en relation med läsarna skulle vara urtrist.
Nu förstår jag så klart att vissa – de som är väldigt stora eller som får extremt många kommentarer – inte hinner svara, men nu pratar jag utifrån mig och mitt perspektiv. Jag vill svara på alla kommentarer och ser det som att vi pratar snarare än som ett jobb i att “jag måste svara på kommentarer”, och skulle det vara så att jag får alldeles för många en dag så att jag inte hinner med så tänker jag att jag försöker svara på dem som har nån fråga eller så i sig, och sen kanske försöker svara i form av inlägg på andra (om det är många som säger en och samma sak)
Hur tänker ni kring kommentarer? Både ni som bloggar och ni som “bara” läser bloggar.
Även när jag föreläser, som ändå är ganska enkommunikativt, så försöker jag få med publiken. Det är liksom roligare om man pratar med varandra än att det bara är en som predikar.
 
 

0 thoughts on “Ni som bloggar – svarar ni på kommentarer?

  1. Håller helt med. Jag svarar på allt just nu, men gjorde inte det för ett par år sedan för hade inte förstått vikten av det. Upplever också att folk är mer villiga att kommentera om de faktiskt får ett svar!

  2. Jag svarar alltid på kommentarer. Det blir inte alltid samma dag men svar får man alltid.
    Tycker också det är tråkigt att det är så mycket mindre kommentarer nu för tiden.
    Ha en fortsatt trevlig söndagkväll

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *