God morgon! Jag njuter så mycket av att det är helg, och även om jag var ute på stan igår och gjorde en massa ärenden, och alltså inte bara låg hemma i soffan och degade, så hade jag en sån där härlig känsla i kroppen, ni vet när man liksom inte har nån tid att passa och bara känner sig fri. Älskar det! Fast det hände flera gånger under dagen att jag tänkte SHIT! Har jag glömt nåt?? Är det nån tid jag har missat? Men förutom att Alvin skulle på kalas så fanns det ju inga bestämda tider. Underbart!
Vi hade tur och fick en spontan klipptid till båda killarna. Vi hittade en frisör som hade tid direkt och som kostade 150:- (!) Och de blev så nöjda båda två! Slut på att betala närmare 1000 kr för två klippningar alltså. Win!
Jag börjar fundera mer och mer på att äta mer vegetariskt. Jag kommer nog aldrig ta ett beslut om att bli vegetarian, men jag har aldrig kunnat eller velat tillaga kött och kyckling själv eftersom jag för det första alltid misslyckas och för det andra tycker att det är osmakligt. Det äcklar mig lite när jag ser det rått helt enkelt.
Så jag tänker att jag ska börja hitta fler vegetariska rätter att laga här hemma, och så kan jag äta kött ute ibland. Eller så här: Jag vill inte göra en grej av det men vill bara få in lite ny (vegetarisk) inspiration i mitt kök. Och det allra roligaste vore om jag lyckades få barnen att gilla en och annan vegorätt också. Vad tror ni? Kan jag lyckas med det? De älskar kött och ska förstås få fortsätta äta det, men jag tänker att vi kan blanda. Det måste ju inte vara allt eller inget, eller hur?
Det här är min favvisrätt just nu – pasta med pesto, soltorkade tomater, parmesan, ruccola, pinjenötter och Salami sticks. Den tänker jag fortsätta med så länge jag gillar den, så det är alltså inte så att jag tänker sluta med sånt jag gillar, jag vill bara lägga till några rätter – och då helst vegetariska.
Idag ska vi göra en plåtning, hela familjen, så nu ska jag fundera över vad jag ska ha på mig. Jag älskar shorts på vintern (när man har strumpbyxor till) så det lutar mot det och höga kängor. Alltså höga som i hög klack. Sen har jag två tänkta toppar att välja mellan, men jag har inte testat än så jag tror att jag går och gör det nu så att jag vet att jag känner mig okej i det. Givetvis ska ni få se sen.
Just det – idag är det ju andra advent. Sen, när barnen behagar vakna (de gillar att sova på helgerna) så får vi ha en riktigt mysig adventsfrukost. Jag brukar tända massor av ljus och sätta på julmusik. Det är så mysigt med jul ♡
Jag äter mycket vegetariskt men skulle, som du skriver, aldrig helt avstå kött. Min favvorätt just nu, som både är enkel och otroligt god, och som älskas av både stora och små är vegetarisk bolognese på belugalinser. Finns många olika recept men detta är det jag gillar bäst: https://www.dn.se/mat-dryck/recept/bolognese-pa-svarta-linser/
Det tråkiga med så låga priser för klippning är ju att det måste vara helsvart. Inte riktigt schysst konkurrens mot dem som vill köra enligt regelboken och betala sociala avgifter och skatt.
Hej Alex! Måste bara instämma med första kommentaren det receptet på bolognese på belugalinser är magiskt gott!! Jag har oftast någon sort bön- eller linspasta till 🙂 Belugalinser är mina favorit linser. Jag brukar koka dem ett par minuter längre än vad det står på förpackning. Kram Camilla
Åh vad kul! Det måste jag testa! Tack för tipset Camilla 🙂 kram
Har du kollat in food pharmacy (bloggen eller boken)? Tänker spontant att anti-inflammatorisk mat ju borde vara bra för Mios blodsocker samt att de har en stor del vegetariska recept. Har själv ständigt (börjar vara kronisk) inflammation i käkleden (svårt att avlasta den mest använda leden…) så ska försöka börja köra mer anti-inflammatorisk mat efter julen och se om det skulle hjälpa.
Nej den har jag inte kollat på! Ska kolla in! Tusen tack för tipset 🙂