Sjukt orolig för röntgensvaren

Läkaren ringde igår kväll, men vi fick inget svar på röntgen, utan hon skulle bara höra hur det var med Mio. Jag är så himla orolig över svaret som vi kommer få, förhoppningvis imorgon. Det är ju nån slags förändring inne i hjärnan de letar efter, och
jag hoppas VERKLIGEN inte att det finns något där.
 
En snurrig liten Mio efter att ha fått lugnande ♡
Han har ju som sagt en ganska stor risk eftersom vi vet att han har Langerhans cell-histiocytos. Så här står det om LCH:
“Även om den stora majoriteten av barn som drabbas av LCH överlever så kan sjukdomen ofta inte botas och många drabbade barn får återfall eller lider av att hjärnan långsamt degenererar. Ännu saknas en förklaring till orsaken till och uppkomsten av LCH. Nyligen har man noterat att många drabbade patienter har cancerrelaterade mutationer.”
Och så här: 
“Även hypofysens framlob kan påverkas, med risk för könshormon- och sköldkörtelhormonrubbningar samt brist på till exempel tillväxthormon. Mer ovanligt är att förändringarna finns i andra delar av hjärnan, med risk för att de kognitiva funktionerna påverkas. I sällsynta fall kan sjukdomen leda till omfattande neurologiska funktionsnedsättningar.”
Det ÄR en klurig sjukdom, men jag trodde liksom att den var “klar”, att vi skulle slippa mer från den eftersom den inte har varit aktiv på så länge. Eller så har den det… Suck…
 

0 thoughts on “Sjukt orolig för röntgensvaren

  1. Förstår att det är oroligt – alla skulle känna likadant i din situation – men utgår från att det nu blir ordning och reda. Undersökningarna är tyvärr nödvändiga steg på vägen. Håller tummar. ❤?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *