Ont i nacken – hjälp!

Hej hallå på er! Jag började dagen hos min osteopat (som har varit mammaledig ett tag) och hoppas nu på att hon kan hjälpa mig med min nacke som aldrig vill bli riktigt bra. Jag börjar fundera på om det är något fel på den på riktigt, även om jag innerst inne tror att det handlar om mycket stress, alltför många timmar per dygn tittandes ner i en laptop och för lite avslappning. Jag tror att jag är extra känslig och att min nacke helt enkelt inte fixar det. Men det är SÅ JÄKLA DRYGT! För det innebär att jag får huvudvärk för minsta lilla och om den väl har kommit (på grund av stelhet i nacken) så är det sjukt svårt att bli av med den. Jag har fått flera tips från er på Instagram och tror faktiskt särskilt att det här med att höja upp skärmen i kombination med att ligga på spikmatta lite då och då skulle kunna hjälpa mig. Ja för jag tränar mycket och är starkare än någonsin så det är liksom inte där problemet ligger. Ja ja… Jag MÅSTE göra något för att bli bra nu i alla fall, och det räcker tydligen inte med att gå till naprapat och osteopat regelbundet, jag behöver göra en förändring i min vardag.
Men nu vill jag ändå fråga er här också… Har ni nåt tips på vad man gör för att bli av med stelhet och ont i nacken? ALLT ni kan tänka er är välkommet. Jag är typ desperat…

 
 
 

75 thoughts on “Ont i nacken – hjälp!

  1. De här råden har du nog redan fått: rulla med axlarna, upp med axlarna mot öronen och ner igen till avslappning. Stretching av musklerna. Särskilt att sitta på en stol, hålla handen bakom en som om man försöker lyfta stolen och sedan stretcha nackmusklerna snett är väldigt effektivt. Jag fick råden från en sjukgymnast en gång. Kan inte förklara bättre. Du måste se bilderna. Finns kanske på nätet.

  2. Så med ryggen mot en vägg (el ligg på rygg) tryck/dra huvudet bakåt och försök få till så mycket dubbelhakor som möjligt. Slappna av och upprepa. Helst flera gånger om dagen, det har hjälpt mig jättemycket!

  3. Som några skriver, variera arbetsställningen. Ömsom stå och sitta. Kontakta sjukgymnast om det inte hjälper med osteopaten, så att du kan få övningar. Kanske be en tandläkare kolla betet? Annars tror jag på det du själv skriver, stress och nacken böjd över datorn.
    Om inget av detta hjälper så kontakta en läkare

  4. Jag tänker stärka musklerna i nacken. Titta upp och ner några repetitioner. Lägg huvudet på sne åt båda sidorna. "Rulla" huvudet. Böj in hakan mot bröstet och gör en cirklande rörelse till andra sidan och tillbaka. Gör dessa övningar två-tre gånger varje dag.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *