Fem knep för att lyckas växa på Instagram

Det var länge sen vi pratade om Instagram nu, eller hur? Jag tänker att jag ska här ska bjuda på en dagsfärsk guide med tips på hur man lyckas växa på Instagram. Enkla, och kanske väldigt självklara tips för många av er, men ibland kan det vara en sån där liten aha-upplevelse som gör att det klickar. Så nu kör vi!
  •  Var enhetlig! Med det menar jag inte att du nödvändigtvis, rent visuellt, behöver ha ett enhetligt flöde utan snarare att ditt innehåll, dess röda tråd, håller en enhetlighet. Man skulle också kunna kalla det för nisch men jag gillar att mer tänka “enhetlighet”. Någon kanske vill prata om psykisk ohälsa eller utmattning och en annan om hur man skapar en positiv vardag – och det kan kännas som att det inte är någon riktig nisch, men det behövs alltså inte. Tänk enhetlighet istället!
  • Tagga andra personer! Hänvisa till andra, ta bilder med andra, tipsa om andra och var alltid generös med länkningar och taggningar. Att inte länka eller tagga andra personer, om läge finns, är snålt och säger mer om dig än om någon annan. Var aldrig, aldrig snål! Och tänk aldrig hierarkiskt. Ju mer du ger, desto mer får du. Oavsett hur många följare du, eller den du taggar, har. Ge och du kommer att få!
  • Posta frekvent och gärna med någon slags regelbundenhet så att folk vet vad de får. Just den här punkten är jag själv väldigt dålig på, och det visar sig i mina siffror. Så fort jag har en plan och postar kontinuerligt så växer antalet följare, och när jag slutar göra det så stannar det upp. Enkel matematik! ??‍♀️
  • Skapa relation med andra människor på Instagram. Att skapa relation innebär inte att du bara ska kommentera andras inlägg med ett “Snygg bild!” – utan precis som i verkligheten så krävs det genuinitet för att förtjäna varaktiga och äkta relationer. Välj ut tio personer som du på riktigt vill skapa relation med, och börja göra just det. Var intresserad och lyhörd så löser sig “huret” av sig själv. Tänk på hur du gör när du skapar relation irl. Det här är exakt samma sak!
  • Använd Instagram stories! Tänk dock gärna på att helst bara posta en sekvens från varje miljö, det är nämligen det som gör Stories så bra – att man aldrig hinner tröttna. Det är kul att hänga med på folks dagar, och man vill gärna se vägen till att saker händer och inte bara när allt är klart. Det är till exempel orimligt tillfredsställande att se en annan person laga mat, sminka sig, städa, flyttpacka och så vidare, och inte bara se “före” och “efter”. Vi älskar att hänga med i vardagshändelser där vi känner igen oss. 
Det är oftast roligare att se “behind the scenes” än det färdiga resultatet.

Hoppas att det här hjälper dig att komma vidare i ditt arbete på Instagram. Lycka till! ?

PS. Om du sitter inne på ett bra tips så får du gärna kommentera, så uppdaterar jag inlägget och länkar till dig. Thänks!

81 thoughts on “Fem knep för att lyckas växa på Instagram

  1. Hej, jag lägger gärna upp dagens outfit och blandar med mitt liv som transkvinna, besök den gärna och mitt bloggande.
    Kom gärna in i min lilla myshörna och mysblogg.
    XOXO
    Emma.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *